Τα γεγονότα στην Έφεσο

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back1852. Ο Παύλος έκανε πολλά θαύματα με τη δύναμη του ονόματος του Χριστού. Οι πιστοί έπαιρναν ακόμη και ρούχα του Αποστόλου, τα έβαζαν πάνω σε αρρώστους ή δαιμονισμένους κι αυτοί γιατρεύονταν από τις αρρώστιες κι απαλλάσσονταν από το δαιμόνιο.

53. Κάποιοι Ιουδαίοι εξορκιστές, γιοι του αρχιερέα Σκευά, επιχείρησαν να βγάλουν δαιμόνια από έναν άνθρωπο λέγοντας τούτα τα λόγια: “Σας εξορκίζουμε στο όνομα του Ιησού, που κηρύττει ο Παύλος”. Το πονηρό πνεύμα όμως απάντησε: “Τον Ιησού τον γνωρίζω. Και τον Παύλο τον ξέρω. Εσείς όμως ποιοι είστε;” Κι ο άνθρωπος, στον οποίον κατοικούσε το δαιμόνιο, όρμησε πάνω τους να τους ξεσχίσει. Αυτό το γεγονός έγινε γνωστό σ’ όλη την πόλη. Οι εξορκιστές φοβήθηκαν. ΄Ηρθαν στην εκκλησία κι ομολογούσαν μπροστά σ΄ όλους τους πιστούς την ανάμειξή τους σε μαγείες κι έφεραν όλα τα μαγικά βιβλία τους μπροστά στον Παύλο και τα έκαιγαν. ΄Ετσι στερεωνόταν η αληθινή, η καθαρή πίστη.

54. Η άγια ζωή, η αγάπη, το εξαιρετικό κήρυγμα, τα θαύματα του Αποστόλου Παύλου γίνονταν αφορμή ώστε οι Χριστιανοί να πληθαίνουν ολοένα. ΄Ολοι αυτοί εγκατέλειπαν τις παλιές τους συνήθειες και φυσικά τα είδωλα και τη λατρεία τους. Αυτό όμως έγινε ολοφάνερο στους ιερείς των ειδώλων και μάλιστα της θεάς Αρτεμης, ένας πολύ επιβλητικός ναός της οποίας υπήρχε στην ΄Εφεσο, και σε όσους είχαν οικονομικά οφέλη από τη λατρεία της, π.χ. στους αγαλματοποιούς.

 

 

Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122