Ένας κόρακας αρπάζει ένα ψάρι από μοναχό και το μεταφέρει σε άλλον μοναχό μακριά!

8 Δεκεμβρίου 2021

Ο όσιος Παΐσιος (στο κέντρο με το μπαστούνι) έξω από το κελί του με προσκυνητές.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

[Γράφει ο όσιος Παΐσιος]: Ο ίδιος Γέροντας [Γερο-Δωρόθεος Εσφιγμενίτης] μου είχε διηγηθή και για άλλον Πατέρα (νομίζω Παχώμιο), ο οποίος είχε πάει στην Καψάλα για ανώτερη άσκηση και είχε φθάσει σε μέτρα πνευματικά.

Μια μέρα ένας Πατέρας της Μονής [Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους] οικονόμησε δύο ψάρια και τα καθάριζε, για να πάη να τον ιδή και να του τα δώση ευλογία. Την ώρα όμως που τα ετοίμαζε, ένας κόρακας ξαφνικά του πήρε το ένα ψάρι και το πήγε στον π. Παχώμιο στην Καψάλα (απόσταση πεντέμισι ώρες).

Ο π. Παχώμιος είχε λάβει πληροφορία από τον Θεό για την επίσκεψη του αδελφού και την στιγμή που σκεφτόταν τι να τον φιλέψη, ο κόρακας του άφησε το ψάρι.

Όταν ήλθε μετά ο αδελφός και το έμαθε αυτό, δόξασε και αυτός τον Θεό, που τρέφει και στην εποχή μας τους ανθρώπους Του με τον κόρακα, όπως και τον Προφήτη Ηλία.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γέροντος Παϊσίου (νυν οσίου Παϊσίου), «Αγιορείτες πατέρες και αγιορείτικα», έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης.