Θρησκευτικός Τουρισμός: Τέχνη, Μνημεία και Διαδρομές

27 Ιανουαρίου 2022

Θρησκευτικός Τουρισμός: Τέχνη, Μνημεία και Διαδρομές

Το πρόγραμμα »Θρησκευτικός Τουρισμός: Τέχνη, Μνημεία και Διαδρομές» παρέχει στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να προσφέρουν υπηρεσίες οργάνωσης, υλοποίησης και υποστήριξης ταξιδιών – εκδρομών, και γενικότερα δράσεων με προσκυνηματικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό και τουριστικό ενδιαφέρον, εστιάζοντας στην άμεση σύνδεση ιστορικού και θρησκευτικού στοιχείου, κάτι το οποίο αποτελεί καθοριστική παράμετρο για την ουσιαστική επαφή με τα εκάστοτε θρησκευτικά μνημεία. Έμφαση δίδεται στην επισκόπηση της ιστορίας της θρησκευτικής τέχνης και αρχιτεκτονικής, ενώ προτείνονται συγκεκριμένα πακέτα θρησκευτικών προορισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής,

απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εμπειρία και ενδιαφέροντα,

επαγγελματίες διαφόρων κλάδων που λόγω της θέσης τους καλούνται να διαχειριστούν σχετικά ζητήματα του τουριστικού προϊόντος.

Συγγραφέας του προγράμματος είναι ο Θραψανιώτης Γεώργιος Διδάκτορας των Τμημάτων Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε εδώ περισσότερα.