Προσβάσιμη σελίδα

Έκτη Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη» (29/03/2022)

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ανακοινώνει τη διοργάνωση της Ϛ΄ Ετήσιας Διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη». Φέτος η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 και ώρα 17:30 στον Γ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής. Η Διάλεξη θα προβληθεί και μέσω της εφαρμογής zoom στον εξής σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/97016594693.

Για τη Διάλεξη έχει προσκληθεί ο κ. Γεώργιος Φίλιας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα, «Παράδοση και εξέλιξη της Λατρείας στο έργο του Ιωάννου Φουντούλη».

Στο πλαίσιο της επετειακής διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη» προσκαλούνται επιφανείς προσωπικότητες της λειτουργικής επιστήμης, για να αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού. Βασική θεματολογία των διαλέξεων αφορά κυρίως στη ζωή και τις διάφορες πτυχές του πολυσχιδούς επιστημονικού, συγγραφικού και ερευνητικού έργου του τιμωμένου Καθηγητή. Η διάλεξη πραγματοποιείται κατά το πρώτο τρίμηνο εκάστου ημερολογιακού έτους, δηλαδή σε χρονική εγγύτητα με την ημέρα εκδημίας του μακαριστού Καθηγητή (25 Ιανουαρίου).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 2310 99 66 85.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-19, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατώντας εδώ

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Α')
«Ψυχή μου, ψυχή μου ανάστα» (π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης)
Λόγος και Μέλος: Μικρό σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό - π. Μιχαήλ Καρδαμάκης (Β΄)