«Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας»

28 Μαΐου 2022

Παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26ης Μαΐου 2022 η πανηγυρική, εναρκτήρια συνεδρία του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας» στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της βυζαντινής πόλης της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων (1991-2021) θεοφιλούς πατριαρχικής διακονίας του Παναγιωτάτου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος του συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να αναδειχθεί το πολυσχιδὲς έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, του μακροβιότερου στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης όλων των εποχών, και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις επόμενες ημέρες του συνεδρίου ΕΔΩ

Δείτε εδώ περισσότερα (Βίντεο και Φωτό)

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr