Προσβάσιμη σελίδα

Τρεις μεγάλοι δάσκαλοι για τη Χορωδιακή Ψαλμώδηση

Διοργανώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κύκκου με θέμα «Χορωδιακή Ψαλμώδηση». Ο Α’ κύκλος, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής παρακολούθησης, αποτελείται από εισηγήσεις τριών διακεκριμένων ομιλητών. Οι διαλέξεις θα δοθούν σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις, σε τρεις διαφορετικές μέρες. Συγκεκριμένα, με χρονολογική σειρά:

  • Τετάρτη 25/5/2022, 7:15 – 9:15μμ, Κωνσταντίνος Αγγελίδης
  • Τετάρτη 1/6/2022, 7:15 – 9:15μμ, Δρ. Ιωάννης Λιάκος
  • Πέμπτη 2/6/2022, 7:15 – 9:15μμ, Αθανάσιος Παϊβανάς

Κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 2 ωρών, αποτελούμενη από την εισήγηση του ομιλητή και κατόπιν συζήτηση περί του θέματος. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Κ. και στα μέλη της χορωδίας του Ψαλτικού Χορού Ι.Μ. Κύκκου, είναι όμως ανοικτό για συμμετοχή από οποιονδήποτε θα επιθυμούσε, χωρίς οποιοδήποτε κόστος. Απώτερος σκοπός του κύκλου σεμιναρίων είναι να ενημερώσει, να προβληματίσει και να αποτελέσει αφετηρία περαιτέρω αναζήτησης για βελτίωσή γύρω από το θέμα της Χορωδιακής Ψαλμώδησης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής Zoom. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στις συναντήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε στο [email protected]

Οι εισηγητές​

– Κωνσταντίνος Αγγελίδης, δάσκαλος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιδρυτής του «Κέντρου Μελετών Ψαλτικής Τέχνης» και χοράρχης του βυζαντινού χορού «ΤΡΟΠΟΣ». (http://troposchoir.gr )

– Δρ. Ιωάννης Λιάκος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης και Χοράρχης του Χορού Ψαλτών «Θεσσαλονικείς Υμνωδοί». (https://thessalonikisymnodoi.blogspot.com/ )

– Αθανάσιος Παϊβανάς, μαθητής του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης Εκκλησίας, Θρασύβουλου Στανίτσα, ιδρυτής, χοράρχης του Βυζαντινού χορού «Εργαστήρι Ψαλτικής» και δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. (www.paivanas.gr , www.ergpsa.gr )

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Α')
«Ψυχή μου, ψυχή μου ανάστα» (π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης)
Λόγος και Μέλος: Μικρό σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό - π. Μιχαήλ Καρδαμάκης (Β΄)