100 χρόνια από την ίδρυση της Ι. Α. Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας 1922 – 2022

20 Ιουνίου 2022

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑΣ

1922-2022

Το βράδυ της Τετάρτης 15ης Ιουνίου 2022,  απολαύσαμε μια πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση με θέμα: «Από τα Θυάτειρα της Μικράς Ασίας στα «Θυάτειρα» της Μεγάλης Βρεταννίας» στην κατάμεστη αίθουσα του AshmoleAcademy.

Η συναυλία έγινε προς τιμή των 100 ετών από της Ιδρύσεως της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής και για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης!!!

Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος μας Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κολωνίας κ. Αθανάσιο και τον Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο και κληρικούς της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής.

Παρών ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Καραολής.

Μαζί μας επίσης ήταν οι Γενικοί Πρόξενοι στο Λονδίνο, Ελλάδας κ. Χρήστος Γούλας, Κύπρου κ. Θεόδωρος Γκότσης, καθώς και οι συντονίστριες εκπαίδευσης στο Λονδίνο, ΕΕΑ κ. Ειρήνη Βερώνη και ΚΕΑ κ. Βασιλική Κούμα.

Εκπρόσωποι του Παροικιακού Τύπου, από την Εφημερίδα Ελευθερία κ. Μιχάλης Έλληνας, Παροικιακή Εφημερίδα Μιχάλης Γιακουμή, HellenicTV Γιώργος Λίγγος και LGR Βασίλης Παναγή.

Πρόεδροι Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων και άλλοι Παροικιακοί εκπρόσωποι.

Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στο έργο της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής.

Ακούσαμε Τραγούδια και σκοπούς από τη Μικρασία, το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας από την Κατερίνα Παπαδοπούλου και εξαμελή ορχήστρα.

Έπαιξαν οι μουσικοί :

Στέφανος Δορμπαράκης – κανονάκι

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – λαούτο

Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα

Θεόδωρος Κουέλης – κοντραμπάσο

Νίκος Παραουλάκης – πνευστά

Στρατής Σκουρκέας – κρουστά

Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι – π. Ιωσήφ Παλιούρας

Η Οργανωτική Επιτροπή

Λούης Λοίζου

π. Ιωσήφ Παλιούρας