Προσβάσιμη σελίδα

Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε τον Ομότιμο Καθηγητή Γρηγόριο Στάθη

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διευθυντού του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ελλογιμώτατο κ. Γρηγόριο Στάθη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διετέλεσε επί πεντηκονταετία επιστημονικός συνεργάτης και Διευθυντής του Ιδρύματος.

Το σχετικό Συνοδικό Τιμητικό Πιττάκιο επιδόθηκε στον τιμώμενο σε ειδική τιμητική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου, σήμερα, Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 στις 12:30.

Δείτε την εκδήλωση, κάνοντας κλικ εδώ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά το καλωσόρισμα από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο Χορός Ψαλτών “Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης” υπό την χοραρχία του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού κ. Αχιλλέως Χαλδαιάκη, Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ερμήνευσε μελοποιήματα του τιμώμενου κ. Γρηγορίου Στάθη.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η απονομή του τίτλου του Επιτίμου Διευθυντού του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας στον τιμώμενο και η επίδοση σε αυτόν του σχετικού Συνοδικού Τιμητικού Πιττακίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχαριστήρια αντιφώνηση του Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγορίου Στάθη.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Θρασύβουλος Στανίτσας - Συναυλίες Βρυξελλών και Λεχαινών
«Τους μάρτυρας και μαθητάς του ενδόξου Δημητρίου υμνήσωμεν»
2ο Φεστιβάλ Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής (22/10/2022, Παναγία Σουμελά)
«Πασαπνοάρια» Ιακώβου Πρωτοψάλτου, ήχος γ' (Γέρ. Θωμάς Μικραγιαννανίτης)
«Ω των σοφών σου», Εωθινόν Ε΄, ήχ. πλ. α΄ (Πρωτοψ. Νικόλαος Στάθης)