Η Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη για τις δύο νέες εκδόσεις του Δήμου Λευκονοίκου

5 Ιουνίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά, τιμή και εθνική περηφάνια παρουσιάζουμε στους δημότες μας αλλά και τους φίλους και τις φίλες μας δύο νέες εκδόσεις μας:

1)«Του Λευκονοίκου τα Πεσόντα τέκνα», ένα Λεύκωμα ….σελίδων, αφιερωμένο στα παιδιά της κωμόπολής μας τα οποία αφιέρωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας από το 1964-1974, όπως ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκονοίκου.

 Σε αυτό το Λεύκωμα «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα» ο τίτλος είναι παρμένος από το επίγραμμα που είχε την ευγενή καλοσύνη να συνθέσει για τους ήρωές μας, μετά από παράκλησή μας, ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας Ποιητής, ο Ακαδημαϊκός Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Επίτιμος Δημότης Λευκονοίκου. Οι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη μας θα είναι εσαεί για τη μέγιστη τιμή που μας έκανε!

2) «Φωτεινή Πορεία». Φωτοαναστατική ανατύπωση του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου από το 1965-66 μέχρι το 1972-73, μια έκδοση 840 σελίδων της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, την οποία ευγνωμονούμε για την προσφορά της στον Σύνδεσμο Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου. Ο Ηγούμενος της Μονής, Γέροντας Εφραίμ, απόφοιτος του Γυμνασίου Λευκονοίκου, επιστρέφει στο Γυμνάσιό του τα τροφεία του πνεύματος. Τα οκτώ τεύχη της Φωτεινής Πορείας μάς τα χάρισε, και την ευχαριστούμε, η κ. Χρυστάλλα Χατζηγεωργίου, σύζυγος του φιλολόγου μας, μ. Γεώργιου Χατζηγεωργίου εξ Αιγιαλούσης, ο οποίος είχε τα τεύχη αυτά στη βιβλιοθήκη του. Γι’ αυτό τον μακαρίζουμε!