Έως την Κυριακή οι συμμετοχές στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Μοντέλο μου η πόλη μου»

28 Ιουλίου 2022

Η Θεσσαλονίκη, τα έργα στις γειτονιές της, οι παρεμβάσεις ευρύτερου ή τοπικού χαρακτήρα και οι δράσεις του κεντρικού και των περιφερειακών δήμων της γίνονται αντικείμενο φωτογράφισης για να αναδειχθούν και να γίνουν ευρύτερα γνωστά στους κατοίκους της πόλης.

Όπως μάλιστα αποδεικνύουν οι πολλές συμμετοχές τις οποίες ήδη συγκεντρώνει ο πρωτότυπος διαγωνισμός φωτογραφίας «Μοντέλο μου η πόλη μου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται να μάθουν για τα έργα που γίνονται στην πόλη τους και να τα «αποκαλύψουν» στους υπόλοιπους φωτογραφίζοντάς τα.

Μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής που ήδη καταγράφηκε, αποφασίστηκε η παράταση υποβολής των φωτογραφικών έργων των πολιτών έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

Στόχος του διαγωνισμού είναι πρωτίστως η ενημέρωση για τα έργα της «Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης» με έναν τρόπο εναλλακτικό και συνάμα διασκεδαστικό.

 

Επιλέγουμε και φωτογραφίζουμε

Για το διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Μοντέλο μου η πόλη μου» οι πολίτες καλούνται να φωτογραφίσουν ένα ή και περισσότερα από τα έργα, τις δράσεις, ή τις παρεμβάσεις του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση της νίκης αλλά και αξιόλογα δώρα όπως ένα smartphone τελευταίας τεχνολογίας που προβλέπεται για τον πρώτο νικητή, ένα ηλεκτρικό πατίνι για τον δεύτερο ή ένα tablet για τον τρίτο.

Η ανάδειξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ειδική πλατφόρμα, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των συμμετοχών. Επιπλέον, οι φωτογραφίες του διαγωνισμού θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της καμπάνιας δημοσιότητας του προγράμματος τόσο σε έντυπα όσο και στο site και στα social media.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στο να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», καθώς η υλοποίησή του «δεν αλλάζει μόνο την εικόνα της πόλης, αλλά αλλάζει την ίδια την καθημερινότητα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας».

«Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» ονομάζεται η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγέννηση και αειφορική ανάπτυξη της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία συμμετοχής στον φωτογραφικό διαγωνισμό είναι η εξής:

– οι πολίτες αρχικά ενημερώνονται εδώ για τα έργα, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις και επιλέγουν το έργο που τους ενδιαφέρει να φωτογραφίσουν

– έπειτα προχωρούν στην υποβολή της συμμετοχής τους εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό φωτογραφίας «Μοντέλο μου η πόλη μου», το πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» το οποίο υλοποιείται μέσω του ΕΠ της ΠΚΜ του ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και αναλυτικά τα έργα που εντάσσονται σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://thma.gov.gr/.