Οι Θεολόγοι φοιτητές της Κινσάσας τίμησαν τον Μακαριστό Νικηφόρο

27 Ιουλίου 2022

Μία συγκινητική, ξεχωριστή και όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου όπου και στεγάζεται η Θεολογική Σχολή προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου. Ένας χρόνος πέρασε και πλέον οι πιστοί της Κινσάσας δεν τον βλέπουν, δεν τον ακούν αλλά παρηγορούνται από το άγιο πέρασμά του, από τον απόηχο της δράσεώς του, από την δύναμη της προσευχής του.

Οι φοιτητές δεν ξεχνούν πως ο μακαριστός πνευματικός τους πατέρας ήταν ένας άγιος που η πνευματική του ευωδία δεν χάνεται αλλά παρηγορεί τις ψυχές τους. Δεν λησμονούν τις μεγάλες ευεργεσίες που δέχθηκαν, κυρίως επειδή ήταν μία «επιστολή Χριστού γινωσκομένη και αναγινωσκομένη», φωτεινός οδοδείκτης του ουρανού. Οι φοιτητές έψαλαν, τραγούδησαν, έγραψαν ξεχωριστό τραγούδι αφιερωμένο στον Δεσπότη, στον πατέρα και στον άνθρωπο που αγάπησαν και ωφελήθηκαν από τον λόγο του και το έργο του. Το άνθος της ευγνωμοσύνης ανθεί στην πρωτεύουσα του Κονγκό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος μίλησε για την εδώ και πενήντα χρόνια φιλική και αδελφική σχέση που τους ενώνει. Μίλησε για τις αρετές που κοσμούσαν τον Μακαριστό ιεράρχη.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Κινσασας Θεοδόσιος μετέφερε προς όλους την πατρική αγάπη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ και υπενθύμισε στον κόσμο που είχε κατακλύσει μέσα και έξω την αίθουσα εκδηλώσεων της Θεολογικής Σχολής, τα λόγια του προκαθημένου, πως το Πατριαρχείο έχασε ένα εξέχον μέλος της Ιεραρχίας του. Επίσης ο Μητροπολίτης Κινσασας αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση που τον συνέδεε με τον Μακαριστό από τα παιδικά του χρόνια στην Αθωνιάδα Σχολή.

Ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα Κινσάσας και τον Πρόεδρο της Γεράσιμον Ντούνην και την σύζυγο του ιατρό Παρασκευή Τρανταφύλλου Ντούνη που ανέλαβαν τις δαπάνες τόσο του Ιερού Μνημοσύνου κατά την ημέρα της Κυριακής όσο και την επομένη της εκδηλώσεως. Τέλος μαζί με τα κεράσματα δόθηκαν και καρποστάλ με την φωτογραφία του αειμνήστου και μεγάλου ιεραποστόλου Μητροπολίτου Κινσάσας Νικηφόρου, προς όλους τους πιστούς της Μητροπόλεως.

Αιωνία του η μνήμη και να έχουμε τις πρεσβείες του και τις μεσιτείες του!