Σεμινάρια Αρχαίων Ελληνικών για μη ελληνόφωνους από την Ψηφιακή Ακαδημία Ευγένιος Βούλγαρης του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

17 Οκτωβρίου 2022

Η Ψηφιακή Ακαδημία Ευγένιος Βούλγαρης του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός – που λειτουργεί υπό την ευλογία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους – προσφέρει διαδικτυακά σεμινάρια τεσσάρων βαθμίδων Αρχαίων Ελληνικών για μη ελληνόφωνους, το ακαδημαϊκό έτος 2022-23.

Όπου είναι απαραίτητο, θα δοθεί στους συμμετέχοντες κατατακτήρια εξέταση, προτού γίνουν δεκτοί στο κατάλληλο επίπεδο.

Κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια δύο ωρών και θα παραδίδεται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα & Πέμπτη), συνολικά περίπου 36 ώρες, σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών (Οκτώβριο του 2022 – Ιανουάριο του 2023). Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα Αρχαία Ελληνικά, η γλώσσα του Αισχύλου, του Αισώπου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αρχιμήδη, του Αριστοφάνη, του Αριστοτέλη, του Ευκλείδη, του Ευριπίδη, του Ιπποκράτη, του Όμηρου, του Περικλή, του Πλάτωνα, του Πτολεμαίου, του Σοφοκλή, του Θαλή, του Θουκυδίδη, του Ξενοφώντα, η γλώσσα της Καινής Διαθήκης και των Αγίων Πατέρων, είναι θεμελιώδης.

Ακόμη και στον 21ο αιώνα συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε τον ηρωισμό, τη μυθολογία, την τραγωδία, την κωμωδία, τη σάτιρα, την ιστορία, το μυθιστόρημα, την αρετή, την πολιτική, την τέχνη, την επιστήμη και τη φιλοσοφία κυρίως λόγω των όσων οι άνθρωποι έλεγαν και έγραψαν σε αυτή την πλούσια γλώσσα.

Η επιρροή των αρχαίων Ελλήνων είναι ακόμα γύρω μας και μέσα μας. Η εκμάθηση της ελληνικής είναι εξαιρετική εκπαίδευση για διαφορετικούς τομείς όπως η λογοτεχνία και η γλωσσολογία, η θεολογία, η φιλοσοφία, οι πολιτικές επιστήμες και το δίκαιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ψηφιακή Ακαδημία Ευγένιος Βούλγαρης, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα https://voulgarisacademy.com/