40 χρόνια Απόφοιτοι Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ 1982-2022

22 Αυγούστου 2022

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την αποφοίτησή μας από την τροφό Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης  και σκεφτήκαμε να συναχτούμε σε κοινή λατρευτική σύναξη στο ναό της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. Γι αυτό απευθύνουμε πρόσκληση στους συναδέλφους να δώσουν το παρόν σ΄αυτή την επετειακή συνάντηση και τους καλούμε προς τούτο μ΄αυτή την ανοικτή επιστολή.                                                                                               

Σεβασμιότατοι, πανοσιολογιότατοι,σεβαστοί πατέρες, οσιολογιότατοι μοναχοί και μοναχές, αγαπητοί συνάδελφοι,  ευλογείτε, πάντοτε χαίρετε!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, τα χρόνια περνούν και φορτώνουν στην πλάτη μας πέρα από ηλικία και εμπειρίες, κυρίως μνήμες, μνήμες αυτών που έφυγαν από κοντά μας αλλά και μνήμες-αναμνήσεις  του παρελθόντος που γλυκαίνουν την καρδιά και ίσως μας «ξανακάνουν»  νέους!!! Μια τέτοια ανάμνηση είναι και το πέρασμά μας από την τροφό θεολογική μας Σχολή του ΑΠΘ , που φέτος με τη χάρη του Θεού συμπληρώνονται 40 χρόνια από την αποφοίτησή μας.1982-2022!!! (εισαχθέντες το 1978).Πώς πέρασαν και πως εξελίχθηκε η ζωή του καθενός μας με τη χάρη Του!!!. Άλλοι στην μάχιμη εκπαίδευση-δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια- άλλοι στην ιεροσύνη και στη διακονία του σώματος της Εκκλησίας και άλλοι στην επαγγελματική δραστηριότητα που επέλεξαν για τη ζωή τους. Ήδη αρκετοί συμφοιτητές βρίσκονται στην κατηγορία των μη ενεργών εκπαιδευτικών καθώς συνταξιοδοτήθηκαν, αφού περάτωσαν  ευδοκίμως το έργο τους αποκομίσαντες  την αγάπη  των μαθητών τους και την επιβράβευση των προϊσταμένων τους.

Αυτά τα 40 χρόνια μας έδωσε ο Θεός την ευλογία να χαρούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το έτος μας πρόσφερε στην Εκκλησία πέρα από αρκετούς ιερείς , μοναχούς και μοναχές, και έξι επισκόπους που κοσμούν το σώμα της Ιεραρχίας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και χαρούμενους για την προσφορά της γενιάς μας στην διακονία του έργου του Θεού και του λαού Του.  Οι Μητροπολίτες Γρεβενών Δαβίδ, Ζακύνθου Διονύσιος, Φιλίππων-Νεαπόλεως &Θάσου Στέφανος ,Αμαντίας Ναθαναήλ (Αλβανία) ,Περιστερίου Γρηγόριος  και ο Λαγκαδά κυρός Ιωάννης, υπήρξαν συμφοιτητές μας. Σ΄αυτούς αν προστεθούν και οι ηγούμενοι αγιορείτικων μονών και κελίων, οι μοναχές και μοναχοί, καθώς και οι ιερείς, μεγαλώνει τη χαρά μας για την ευλογία!!!

Σκεφτήκαμε λοιπόν πως αφού ο Θεός μας έδωσε χρόνια και καιρούς για να φτάσουμε ως σήμερα ζώντες και υγιείς, να βρεθούμε όχι μόνο για να ξαναθυμηθούμε τη νιότη μας, αλλά και για να τον ευχαριστήσουμε για την περισσή Του αγάπη προς όλους μας!!!

Η συνάντησή μας θα γίνει το Σάββατο στις 17 Σεπτεμβρίου στη Θεολογική μας Σχολή. Το πρωί θα λειτουργήσουμε στο Ναό της Σχολής μας,(8-10,15’) θα τελέσουμε επιμνημόσυνη δέηση για δασκάλους και συναδέλφους μας που βρίσκονται πλέον στην επουράνιο Βασιλεία, και θα υπάρξει μικρή δεξίωση στο χώρο της σχολής. Κατόπιν θα ξεναγηθούμε στους ανακαινισμένους χώρους της Σχολής και θα αναχωρήσουμε για τον Λαγκαδά όπου θα τελέσουμε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά και συμφοιτητή μας  Ιωάννη  που τόσο γρήγορα επόθησε τα επουράνια. Στη συνέχεια θα υπάρχει γεύμα για όλους μας σε επιλεγμένο κατάστημα της πόλης  του Λαγκαδά και μετά το μεσημέρι θα είμαστε ελεύθεροι να αναχωρήσουμε εις τα ίδια.

Όσοι  εκ των Μητροπολιτών θέλουν να λειτουργήσουν θα είναι μεγάλη ευλογία να τους χαρούμε ευλογούντας και αγιάζοντας ημάς.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν προσκληθεί και θα παρευρίσκονται και παλαιοί ομότιμοι και εν ενεργεία καθηγητές της Σχολής που μας μετέδωσαν γνώση και αγάπη για τη Θεολογία. Στη σύναξη θα προσκληθούν και οι διοικητικές αρχές του της Σχολής, Κοσμήτορας και οι Πρόεδροι των δύο Τμημάτων. Πρόσκληση θα αποσταλεί και στις Πρυτανικές αρχές. Δεν ξέρουμε αν μας αξιώσει ο Θεός να γιορτάσουμε και τα πενηντάχρονα της αποφοίτησής μας, που το ευχόμαστε σε όλους, αλλά τώρα μας δίδεται πραγματικά μια ευκαιρία να τον δοξολογήσουμε ευχαριστιακά και στο Ναό της Σχολής μας!

Ελπίζουμε να Σας έχουμε κοντά μας και να μας δώσετε αυτή τη μεγάλη χαρά.

Θα σας περιμένουμε όλους!!!

    Με βαθύ σεβασμό και πολύ αγάπη

                   Φιλούμε το χέρι Σας

   Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

     Γιάννης Καράλης                    Χρήστος Παρίσης                       Τρύφων Τσομπάνης

Θεολόγος-Καθηγητής           Θεολόγος-Καθηγητής      Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής

 

ΥΓ. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γιάννης Καράλης 6984198770     email:[email protected]

                                              Παρίσης Χρήστος  6972305043    email:[email protected]

                                              Τρύφων Τσομπάνης  6976330671  email: [email protected]