Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Βορείου Μαδαγασκάρης

20 Αυγούστου 2022

Σήμερα με την χάρη του Θεού ολοκληρώθηκε και η Τρίτη Κατασκηνωτική Περίοδος για εφήβους 13-17 ετών. Προηγήθηκαν δύο Κατασκηνωτικές Περίοδοι για αγόρια και κορίτσια 8-12 ετών.

Ως Κατασκηνωτικός χώρος χρησιμοποιήθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Ανταναναρίβο το οποίο εγκαινίασε η Α.Θ.Μ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος ο Β’ κατά την δεύτερη επίσκεψή Του στην Μαδαγασκάρη το 2015.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Β. Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος έδωσε το παρών και στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, μοιράζοντας στα παιδιά δώρα και κατηχώντας τα, σύμφωνα με την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Περίπου 300 παιδιά και έφηβοι από πολλές περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως είχαν την ευκαιρία να ζήσουν -έστω και για λίγο- στιγμές θαλπωρής μέσα στην αγκαλιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Κατασκήνωση σκοπό έχει να ενδυναμώσει τις ενορίες προσφέροντας ευκαιρίες για εμβάθυνση στην ορθόδοξη πίστη και την ζωή της Εκκλησίας στα ήδη βαπτισμένα ορθόδοξα παιδιά, ταυτόχρονα όμως είναι ανοικτή να δεχθεί μη ορθόδοξα παιδιά δίνοντάς τους έτσι την δυνατότητα μιας πρώτης γνωριμίας με την εκκλησιαστική ζωή.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Κατασκήνωση αυτή στελεχώθηκε από ντόπιους κατηχητές και κατηχήτριες οι οποίοι αφιλοκερδώς διηκόνησαν τους μικρότερους αδελφούς τους. Για το έργο αυτό προετοιμάστηκαν στις προκατασκηνωτικές επιμορφωτικές συναντήσεις.

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν το νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, ένα μέρος του οποίου είναι η κατασκήνωση. Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν έμπρακτα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνέχεια και στο μέλλον παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο «Παρουσία Αγάπης «.

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό