Εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Βορείου Μαδαγασκάρης

15 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ιερά Μητρόπολη Βορείου Μαδαγασκάρης είχε την τιμή και την ευλογία σήμερα να έχει Προεξάρχοντα της Θείας Λειτουργίας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο τον Β’.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ.Μητροπολίτης Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφ.Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος. Όλος ο κλήρος και εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στην μεγάλη αυτή εορτή για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού αλλά και να συναντήσουν προσωπικά τον Πατριάρχη τον οποίο με έναν ιδιαίτερο τρόπο σέβονται και τιμούν.

Ο Μακαριώτατος μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εγκαινίασε το νέο Επισκοπείο όπου πλεόν θα γίνει το κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχαρίστησε με λόγια θερμά τον Σεβασμιώτατο Β. Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο τόσο για το Επισκοπείο, όσο και για το συνολικό του έργο . Έργο που έχει καταφέρει αυτά τα 18 χρόνια με την χάρη του Θεού και την πολύτιμη βοήθεια εκλεκτών συνεργατών. Να τονίσουμε πως σήμερα ολοκληρώνεται ένα μεγάλο όνειρο του Σεβασμιωτάτου. Στον χώρο της Επισκοπής υπάρχει ο Καθεδρικός των Εισοδίων της Θεοτόκου και Ορφανοτροφείο θηλέων τα οποία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εγκαινίασε το 2015 κατά της δεύτερη ιεραποστολική περιοδεία Του . Σήμερα ο Πατριάρχης εγκαινίασε το νέο Επισκοπείο και αύριο θα εγκαινιάσει το Κολλέγιο της Εκκλησίας μας με την ονομασία «Ακαδημία Πλάτωνος».

Έτσι ο χώρος της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι ταυτόχρονα χώρος προσευχής, χώρος παιδείας και χώρος προσφοράς προς τον συνάνθρωπο , ιδιαιτέρως προς τα ορφανά παιδιά.

Επίσης ο Μακαριώτατος απένειμε τον Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα στον π. Παναγιώτη Παπαΐωάννου ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικά με πολύ κόπο για την Ιερά Μητρόπολη καθώς και στον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη εθελοντή εξ’ Ελλάδος για την προσφορά του.

Ως επισφράγισμα της όλης ημέρας, ο Μακαριώτατος συμμετείχε μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους στην εορτή που είχαν ετοιμάσει προς τιμήν Του παιδιά και νέοι από ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.