Ο Αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης απόψε στις 19:00 στο pemptousia fm

27 Σεπτεμβρίου 2022

Προσκεκλημένος στην σημερινή εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι» ο Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Αλεξάκης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού, ο οποίος θα μας μιλήσει:

Για τον ιερό Αγιασμό των Σχολείων που έλαβε χώρα πρόσφατα και είναι μείζονος σημασίας τους μαθητές, προκειμένου με την ευλογία της Παναγίας, να θωρακισθούν ψυχικά και γεμάτοι ηθική δύναμη, να αντιπαρέλθουν τις όποιες δυσκολίες και να έχουν μια προοδευμένη σχολική χρονιά ! Αλλά και για την έναρξη των ηγιασμένων Κατηχητικών Σχολείων, που και φέτος θα υποδεχθούν στις μητρικές αγκάλες τους μαθητές μας, για να τους βοηθήσουν πνευματικά και κοινωνικά – όπου είναι εφικτό και να τους προσφέρουν κάθε άλλη ηθική βοήθεια, στην σχολική και κοινωνική τους οδοιπορία.

Για την σεπτή εορτή του Σταυρού, του Φύλακος πάσης της οικουμένης, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ορθόδοξη ζωή μας, ευλογώντας τα κοινωνικά βήματά μας και χαρίζοντάς μας πνευματική και ψυχική υγεία.

Ακόμα συζητούμε με την ευκαιρία, για το πολυεπίπεδο ανθρωπιστικό και πνευματικό έργο της Ενορίας της Αγίας Μαρκέλλας, που σε μια δύσκολη περιοχή της Αθήνας μας, με ποικίλα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, που κρατάει πολύ ψηλά τον πήχη της κοινωνικής συνοχής και προσφέρει στους εμπερίστατους και αδύναμους συναδέλφους μας, ένα πολυμερές κοινωνικό έργο!