Η εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στην Κομοτηνή. Πατριαρχική Χοροστασία επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου

5 Σεπτεμβρίου 2022

Με ιερά συγκίνηση και αισθήματα ευλάβειας ο λαός της Κομοτηνής θα έχει την χαρά και ευλογία αρχές του Σεπτέμβρη να υποδεχθεί το ιερό θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας, την εικόνα του Άξιον Εστίν που φυλάσσεται σήμερα στο ιερό σύνθρονο του Πρωτάτου των Καρυών.

Δείτε live την Πατριαρχική Χοροστασία επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής από την Pemptousia TV

Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr) και η διαδικτυακή Τηλεόραση Pemptousia TV θα καλύψει ζωντανά με συνεργεία και ανταποκριτές την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στη Θράκη.

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 18:30, σε απευθείας σύνδεση με την Κομοτηνή θα μεταδοθεί η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν», η Λιτανεία ως τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επίσημη Δοξολογία.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 07:00 το πρωί, θα μεταδοθεί ζωντανά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στις 18:00 θα μεταδοθεί ζωντανά ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου και η επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7:00 το πρωί θα μεταδοθεί ζωντανά η Πατριαρχική Χοροστασία επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, καθώς και η απόδοση ανωτάτης τιμητικής διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατο Χριστοφόρο Ιβηρίτη, και στον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ήδη στην πόλη της Θράκης έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή της εικόνας και αναμένονται να γίνουν συσκέψεις μεταξύ του δήμου και της αστυνομίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι πιστοί και να μην υπάρξει συνωστισμός.