Στο πρώτο τους φτερούγισμα!!!

12 Σεπτεμβρίου 2022

Αγιασμός για τα σχολεία μας σήμερα 12-9-2022 και έχουμε όλοι την τύχη να αρδεύσουμε τον ζεστό και δυνατό  παλμό της πραγματικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που αντιμάχεται κάθε οικονομική και κοινωνική αντιξοότητα και επιμένει να στέκεται στα πόδια της και να πορεύεται με πίστη και αισιοδοξία στις ελληνικές αξίες ζωής, το δρόμο της προόδου και της ηθικής ευημερίας.

Σε κάθε σχολείο μας έτσι σήμερα και σε κάθε γωνιά της ελληνικής γής, μπορούμε να ψαύσουμε στο χαρμόσυνο και γεμάτο ηθικό σφρίγος πρόσωπο των μαθητών του Δημοτικού, την ελληνική λεβεντιά. Καμαρώνουμε τα λατρευτά μας «πρωτάκια» και τους άλλους μαθητές του σχολείου, που με την αυθορμησία, το γεμάτο λάμψη, αγάπη και ελπίδα πρόσωπό τους, μας στέλνουν νοερά το ελπιδοφόρο μήνυμα, πως η Ελλάδα δεν πέφτει από καμιά αντιξοότητα. Όσο θα υπάρχουν αυτά τα έξοχα ηθικά μαθητούδια, που θα γίνονται αύριο άξιοι επιστήμονες και ωραίοι άνθρωποι, «Σαν Έλληνες». Όσο η Ελλάδα θα διαθέτει αυτή την σπάνια ηθικά μαγιά και θα εξάγει στην ανθρωπότητα ατίμητα δώρα ήθους και πολιτισμού!

Προεξάρχοντες με τους τιμημένους Δασκάλους των Σχολείων μας και οι σεβαστοί μας ιεροί, που τα ευλογούν και τους εύχονται, ο μεγάλος Θεός να είναι παραστάτης στους μαθητές τους, στους γονείς και στους δασκάλους τους, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες πραγματώνουν το εκπαιδευτικό έργο τους. Ψάλουμε έτσι όλοι μας με σεβασμό και κατάνυξη, την σημερινή αγιασμένη μέρα του ανοίγματος των Σχολείων μας, το «Σώσον κύριε τον λαό σου ….» και φωτίζεται ο αττικός ουρανός, από ένα σπάνιο χρώμα ηθικής ομορφιάς και αισιοδοξίας !

Καλή Χρονιά, λατρεμένα μας «Πρωτάκια» του Δημοτικού, αλλά και λοιποί μαθητές του

Σχολείου, που με το σφρίγος σας, την ηθικά λάμψη και την λεβεντιά σας, μας στέλνετε το πιο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα για την πατρίδα μας.

Καλημέρα Ελλάδα, με τα έξοχα ηθικά παιδιά σου !!!