150 + 1 έτη από τον εγκαινιασμό του Καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Καρακαλά

3 Οκτωβρίου 2022

Τα 151 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Καρακαλά λίγο έξω από το Ναύπλιο, γιόρτασε η αδελφότητα της Μονής.

Σε μία όμορφη επετειακή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Μονής, μίλησαν ο Ιερομόναχος Γεννάδιος Βατοπαιδινός για την ιστορία της μονής και ο Ιερομόναχος Μύρων Σιμωνοπετρίτης για τα εγκαίνια του καθολικού της Μονής. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για την Ιερά Μονή. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μουσικό αφιέρωμα από τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο με ιστορικά παραδοσιακά τραγούδια και ομιλία από την Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Χρυστονύμφη. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τον βουλευτή Αργολίδος Ι. Ανδριανό, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Δ. Σχοινοχωρίτη και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου. . Στην θρησκευτική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κ. Ρούτουλας πάρα πολλές μοναχές από ταγύρω μοναστήρια της Αργολίδας και πάρα πολλοί Ιερείς από την Αργολίδα και την Κορινθία.

Δείτε περισσότερα εδώ: www.orthodoxianewagency.gr