Δύο νέοι Μητροπολίτες στην Εκκλησία της Ελλάδος

7 Οκτωβρίου 2022

Ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος (Μπαχός) εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Ηλείας.

Συγκεκριμένα, ο Θεοφιλέστατος έλαβε 55 ψήφους κατά την τελική ψηφοφορία για την εκλογή του, ενώ στο τριπρόσωπο είχε λάβει 58. Από μια ψήφο έλαβαν οι συνυποψήφιοι Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος ενώ βρέθηκαν 1 άκυρο ψηφοδέλτιο και 16 λευκά.

Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Δράμας.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης έλαβε στην τελική ψηφοφορία 69 ψήφους όσους είχε λάβει και στο τριπρόσωπο. Να αναφερθεί ότι κατά τη διαδικασία της εκλογής βρέθηκαν τέσσερις λευκές και μία άκυρη ψήφος.

Ο Α’ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου διαδέχεται τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο.

Ο π. Δωρόθεος, είναι κληρικός της Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Βαθύτατα μορφωμένος και «καλλιεργημένος» κληρικός, με πλούσιο και ποικιλόμορφο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.