Νέοι Μητροπολίτες στην Εκκλησία της Ελλάδος

6 Οκτωβρίου 2022

Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Συγκεκριμένα ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης έλαβε 60 ψήφους. Ο συνυποψήφιος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος έλαβε 12, ενώ βρέθηκαν και 5 λευκά.

Ο Εψηφισμένος νέος Μητροπολίτης υπηρετούσε εκ της θέσεως του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και διαδέχεται τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κοσμά.

Στο τριπρόσωπο ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης 65 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος 32 ψήφους, και ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος 4 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 4 λευκές ψήφοι.

 

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Συγκεκριμένα, έλαβε 63 ψήφους. Ο συνυποψήφιος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης έλαβε 9, ενώ βρέθηκαν και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης, ο οποίος υπηρετούσε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Διευθυντής του Ορφανοτροφείου της Μητροπόλεως, διαδέχεται τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιερεμία.

Αρχικά στο τριπρόσωπο ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου έλαβε 66 ψήφους.