Προσβάσιμη σελίδα

«Εισόδια … Χριστουγέννων»

O Σύλλογος Φίλων Μουσικής διοργανώνει τo Σάββατο 19.11.2022, 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μια μελωδική πανήγυρη αφιερωμένη στις εορτές των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Χριστουγέννων στην οποία συμμετέχουν oι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης -το διεθνώς διακεκριμένο καλλιτεχνικό σχήμα που ίδρυσε ο Γρηγόριος Στάθης-, υπό τη χοραρχία του Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Aπαγγέλουν οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Γρίβα και Νικόλαος Χαλδαιάκης, αποδίδοντας αρμόδια, υμνογραφικά και πατερικά εόρτια κείμενα. Συμμετέχουν, συμψάλλοντας αντιφωνικά, η Φένια Παπαδόδημα και η Ευαγγελία Χαλδαιάκη. Επί σκηνής, ο ζωγράφος Γιώργος Κόρδης εικονουργεί ζωντανά με ψηφιακή τεχνική και με άμεση προβολή στην οθόνη της Αίθουσας την εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μια πανδαισία μέλους, λόγου και εικόνας, μια πρωτότυπη καλλιτεχνική σύζευξη που συνεγείρει σε πανηγυρισμό εορτών αξιoΰμνητων.

Μια ακόρεστη πανδαισία μέλους, λόγου και εικόνας, μια μοναδική καλλιτεχνική σύζευξη, μια πρωτότυπη επιτελεστική συμπλοκή, συνεγείρει σε πανηγυρισμό εορτών αξιύμνητων.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Μαρκέλλου Πιράρ «Έτσι ψάλανε οι παππούδες»
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Θωμά Αποστολόπουλου «Δέκα λεπτομέρειες για τη βυζαντινή μουσική»
Μνήμη Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή: σκαπανέας, διασώστης, κιβωτός
«Το ευ ζην μου εδίδαξε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος»
«Θα ανοίξω το στόμα της ψυχής μου και θα γεμίσει από Άγιο Πνεύμα»