Ο από Καστορίας Μητροπολίτης Αμασείας Γερμανός Καραβαγγέλης. Συμβολή στην Ιστορία του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού

1 Νοεμβρίου 2022

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: ”Ο από Καστορίας Μητροπολίτης Αμασείας Γερμανός Καραβαγγέλης. Συμβολή στην Ιστορία του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού”. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς (Ενυδρείο). Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος  και θα παρουσιασθούν οι εξής εισηγήσεις:

 

Μιχαήλ Τρίτος, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ: ”Η Μικρασιατική Καταστροφή και οι συνέπειές της”.

Ιωάννης Μπάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ: ”Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ως Μητροπολίτης Αμασείας. Το εκκλησιαστικό και εθνικό έργο του”.

Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων: “Ο Ιερομάρτυς Πλάτων Αϊβαζίδης ως Πρωτοσύγκελλος του Γερμανού Καραβαγγέλη”.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας συνεχίζει τις εκδηλώσεις εις μνήμην του Μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη με μουσική εκδήλωση στην αίθουσα του Μπαϊρακταρείου Ωδείου. Θα μετάσχει η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεως Καστορίας  “Ο Άγιος Μηνάς”.