Το Θεομητορικό Κειμήλιο της Αγίας Ζώνης από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για προσκύνημα στην πόλη του Πειραιά

11 Νοεμβρίου 2022

Το θεομητορικό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται από αιώνων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα εξέλθει από το Άγιον Όρος προς ευλογία των πιστών και θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερά Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Η Αγία Ζώνη θα αφιχθεί στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά,  το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022. Η Υποδοχή θα παραγματοποιηθεί στην προβλήτα των πλοίων του Αργοσαρωνικού έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Στις 11:00 θα γίνει η επίσημη υποδοχή της από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Αγία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.

Ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου οι πιστοί να μπορέσουν να προσέλθουν και να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Παράλληλα, καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Καθημερινά θα τελούνται

  • Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
  • Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
  • Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
  • Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης καθώς και Ιερές Ακολουθίες που θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό ενώπιον της του Θεομητορικού σεβάσματος θα μεταδοθούν ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της PemptousiaTV.

Αποτελεί μεγάλη ευλογία το γεγονός της ελεύσεως του Θεομητορικού σεβάσματος στην πόλη του Πειραιώς, καθώς είναι η πρώτη έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος μετά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. H τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Αττική γη ήταν προ πενταετίας, το 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.