Ένα στεφάνι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

 
Παιδικά / Μαθητική Δημιουργία

 Για τους πολύ μικρούς μας φίλους

1_stefani_color_300Το στεφάνι! Αγαπημένο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης.

Ο κύκλος του στεφανιού συμβολίζει τον κύκλο της ζωής, τον κύκλο των εποχών του χρόνου.

Στους ολυμπιακούς  αγώνες με στεφάνι ελιάς στεφάνωσαν τους νικητές.

Οι Μακεδόνες βασιλιάδες είχαν λαμπρά στεφάνια, όπως διαπιστώνουμε από τις ανασκαφές.

Κι εμείς σήμερα στολίζουμε τις πόρτες μας με στεφάνια, που δημιουργούνται με υλικά της εποχής. Όπως το Μάη με λουλούδια και κλαδιά ελιάς, το καλοκαίρι με κοχύλια και στάχυα, το φθινόπωρο με φύλλα, βελανίδια και κάστανα και το χειμώνα με κουκουνάρια, κόκκινους μικρούς καρπούς, ξηρούς καρπούς και ευωδιαστά ξύλα κανέλας.

Η φύση ομορφαίνει, ηρεμεί, ανανεώνει τη ζωή μας…

Μπορείς να ζωγραφίσεις και συ ένα στεφάνι. Κάνε κλικ στις δύο παρακάτω εικόνες για να τις δεις μεγαλύτερες και, αφού τις αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου, μπορείς να τις τυπώσεις. Χρωμάτισε το στεφάνι με χρώματα που σ΄ αρέσουν ή προσπάθησε ν΄ αντιγράψεις ακριβώς τα χρώματα που βλέπεις στη χρωματιστή εικόνα. Μετά κόλλησέ το σε ένα λεπτό χαρτόνι και κόψ΄ το γύρω-γύρω. Μπορείς να το βάλεις σαν στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

1_stefani_AM

1_stefani_color

 

elpida_logo

book_exΚι άλλες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, αλλά και προτάσεις για κατασκευές, μπορείς να βρεις στο Ζ΄ τεύχος της σειράς «ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ» (Εκδόσεις της Ορθόδοξης Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίς») με κείμενα και εικονογράφηση της Δέσποινας Δαμιανίδου.