Προσβάσιμη σελίδα

Ύμνοι του Αγίου Δωδεκαημέρου από τον Βυζαντινό Χορό του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης

Όλος ο χριστιανικός κόσμος ετοιμάζεται και φέτος να εορτάσει τη μεγάλη και λαμπρή εορτή της Γεννήσεως του Χριστού, αυτό το «περιβόητον θαύμα» κατά την Πατερική διδασκαλία.

Ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, για μια ακόμη χρονιά, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων του σχολείου, μας εκπλήσσει ευχάριστα με την παρουσίαση ύμνων της περιόδου του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Άγγελου Μπέντη, μας παρουσιάζουν βυζαντινούς ύμνους που καλύπτουν την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, δηλαδή από την εορτή των Χριστουγέννων, έως και την εορτή των Θεοφανείων και ακούγονται στις λατρευτικές ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

Το περιεχόμενο των ύμνων και γενικότερα τη σημασία αυτής της λειτουργικής περιόδου, παρουσιάζει με σχόλια από κείμενα Πατέρων της Εκκλησίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Κοσμάς, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Οι ύμνοι που έχουν επιλεγεί από τον πλούτο της χριστιανικής ορθόδοξης υμνογραφίας, αναδεικνύουν την ποιητικότητα, το λυρισμό και την πνευματικότητα των λειτουργικών κειμένων και βοηθούν τον ακροατή να εισέλθει στη χαρά, αλλά και στην πνευματικότητα των Αγίων ημερών του Δωδεκαημέρου.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Κυριακή του Παραλύτου
Χερουβικόν ήχος γ' (Απόστολος Ιωαννίδης)
«Τρία πράγματα γιορτάζουμε με την Ανάσταση του Κυρίου»
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής του Παραλύτου (26/05/2024)