Μην σπαταλάς τον χρόνο σου…

23 Δεκεμβρίου 2022

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου προσπαθώντας να καταλάβεις τα πάντα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς ή δεν πρέπει ακόμη να καταλάβεις.

Δεν μπορούμε να δούμε το σχέδιο του Θεού. Αν προσπαθήσεις να τον καταλάβεις θα απογοητευθείς, γιατί απλά δεν γίνεται. Δεν έχουμε τον νοητικό μηχανισμό εκείνο ώστε να αντιλαμβάνεται και να ερμηνεύει γεγονότα και καταστάσεις σε τέτοια υψηλή και πολυσυνθετική κλίμακα. Γι αυτό καλύτερα είναι να τον εμπιστευτείς. Να αφεθείς σε μια σχέση αγάπης και πρόνοιας.

Αντί λοιπόν να ψάχνεις απαντήσεις προτείνω να Τον Ευχαριστήσεις. Αντί να αντιδράς δράσε θετικά. Πες ευχαριστώ για όλα εκείνα που καθημερινά σου χαρίζει ακόμη και όταν εσύ τα αντιλαμβάνεσαι ως αυτονόητα αλλά πίστεψε με δεν είναι καθόλου. Όλα μπορούν να χαθούν σε μια στιγμή.

Το μυστικό της ευγνωμοσύνης είναι να αισθανθείς το βάρος της ύπαρξης. Να νιώσεις βαθιά μέσα σου ως αποκάλυψη, πόσο εύκολο είναι τα χάσεις όλα, όχι σε μια ημέρα αλλά σε ένα δευτερόλεπτο. Τότε είναι που μαθαίνει να λες «Δόξα τω Θεω…..». Τότε είναι που μαθαίνεις να μην αναβάλεις τίποτε για αύριο. Λες τώρα θα ζήσω, τώρα θα δράσω. Γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι τα πάντα είναι δώρα τα οποία τα ανοίγεις και λες ένα μεγάλο ευχαριστώ.