Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, Πήγε να προσκυνήσει την κάρα του αγίου με φρικτούς πόνους και έγινε αμέσως καλά!

27 Ιανουαρίου 2023

Η αγία κάρα του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου. Διακρίνεται το άφθαρτο δέρμα της κεφαλής και το αριστερό αυτί του Αγίου. Η τιμία κάρα αποτελεί ιερό θησαύρισμα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Θεραπεία γυναικός με κάταγμα στο δεξιό πόδι.

 

Θαύματα κατά την προσκύνηση της τιμίας κάρας του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου κατά την μεταφορά της από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους στην Κύπρο από 10 έως 19 Νοεμβρίου, 2007.

 

Μετά το πέρας του εσπερινού του Σαββάτου της 10ης Νοεμβρίου, η συγκεκριμένη κυρία (σεβόμενοι την επιθυμία των αυτών που έζησαν το θαύμα δεν δημοσιεύουμε τα ονόματά τους), αναχωρούσα από τον Ναό εσπευσμένα, κτύπησε, με αποτέλεσμα το σπάσιμο του δεξιού της ποδιού κοντά στο αστράγαλο.

Στο Νοσοκομείο, όπου μετακομίσθηκε, το πόδι της τοποθετήθηκε στον γύψο με την εντολή η διακίνησή της να γίνεται μόνον με πατερίτσες όπου και όταν χρειάζεται.

Ο πολύς της πόθος να διακονήσει στον Ναό κατά τους εορτασμούς την έφερε το βράδυ του Σαββάτου πίσω, για να προσκυνήσει την κάρα εν μέσω φρικτών πόνων και υποβασταζόμενη.

Μετά την προσκύνηση οι πόνοι ήρθησαν, το σπάσιμο στο πόδι αποκαταστάθηκε, άφησε τις πατερίτσες και αφαίρεσε τον γύψο.

 

Από το ιστολόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Λακατάμιας Κύπρου.