Προβλέψεις και μελλοντολογίες σε χρόνους με τις ίδιες συγκυρίες…!

17 Ιανουαρίου 2023

Αγαπητοί Αναγνώστες, ένα συχνό φαινόμενο στην αλλαγή του νέου χρόνου (λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά) είναι οι διάφορες προβλέψεις και μελλοντολογίες που γίνονται σε διάφορες τηλεοπτικές Εκπομπές και όχι μόνο, από διάφορους δήθεν «ειδικούς» (αστρολόγους, μέντιουμ, κάρτες ταρώ κτλ ) οι οποίοι ερωτούνται για πράγματα παντός επιστητού και να κάνουν τις προβλέψεις τους για το αν θα είναι καλός ο χρόνος, αν θα πάνε τα πράγματα καλά ή όχι, αν θα σταματήσει ο πόλεμος, αν τα οικονομικά και επαγγελματικά θα είναι ανθηρά ή όχι, ακόμη και για τον χρόνο πότε θα γίνουν ακριβώς οι εκλογές κ.α.! Όλα αυτά φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρα, γίνονται συνεχώς από την αρχαιότητα μέχρι και τις ημέρες μας και συνεχώς θα γίνονται όσο ο άνθρωπος θα προσπαθεί να ορίσει το μέλλον του και τον χρόνο με πράγματα και οιωνούς οι οποίοι είναι τυχαίοι ή τουλάχιστον ερμηνεύονται λανθασμένα. Επειδή το θέμα απασχολεί διαχρονικά πολλή κόσμο νομίζω ότι είναι η ώρα στο κυρίως άρθρο μας να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα…!

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά επιχειρήματα κατά των αστρολόγων κτλ, από το ένα απλό : Πως γίνεται γνωστή αστρολόγος με πολλά χιλιάδες ευρώ κέρδη από τις προβλέψεις της, να μη μπόρεσε να προβλέψει το δικό της μέλλον με αποτέλεσμα να την κλέψουν και να της τα πάρουν σχεδόν όλα πριν περίπου 5,5 μήνες; Κάποτε όντως οι αστρολόγοι ήταν οι αστρονόμοι (όπως οι 3 Μάγοι κατά την γέννηση Του Χρίστου. Σήμερα όμως με την ανάπτυξη της επιστήμης της αστροφυσικής, οι αστρολόγοι, τα μέντιουμ, οι μάγοι κ.α.  θα έπρεπε να έχουν μπεί στο περιθώριο. Κι όμως, κατά περίεργο είναι στην πρώτη γραμμή και σε μερικές χώρες τους βλέπεις ως και ειδικούς συμβούλους Προέδρων και Πρωθυπουργών. Είναι φοβερό να ψηφίζεις κάποιον και εκείνος να αποφασίζει κατόπιν γνωματεύσεων και συμβουλών των «παραπάνω ειδικών».

Όλοι τα βλέπουμε άλλωστε, δεν υπάρχει εφημερίδα, περιοδικό, κανάλι, σταθμός, που να μην έχει τον αστρολόγο του, ο οποίος καθημερινά κάνει τις «επιστημονικές» προβλέψεις του. Τά άστρα και οι προβλέψεις έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Κατά καιρούς δημοσιεύονται πληροφορίες, ότι άνθρωποι της δημόσιας ζωής, που κατευθύνουν τις τύχες των ανθρώπων, συμβουλεύονται αστρολόγους. Στις συνομιλίες αλληλογνωριμίας στην σύγχρονη καθημερινότητα από τα πρώτα και υποτίθεται τα πιο «σοβαρά» ερωτήματα είναι το «τι ζώδιο είσαι»;

Κατά τον π. Κυριακό Τσουρό, Υπεύθυνο του Γραφείου Αιρέσεων της Εκκλησίας της  Ελλάδος «Το πιο περίεργο είναι ότι η εξάπλωση της αστρολογίας συμβαίνει σε μια εποχή, που έχει αποδειχθεί το ασυμβίβαστο της επιστημονικής γνώσεως και ιδιαίτερα της αστροφυσικής, με την αστρολογία. Παραπαίει, δηλαδή, ο σύγχρονος άνθρωπος μεταξύ ορθολογισμού και αποκρυφισμού, επιστήμης και μαγείας. Και όμως οι επιστημονικοφανείς ισχυρισμοί των αστρολόγων καταρρίπτονται καθημερινά, τόσο από επιστήμονες ειδικούς, όσο και από την πραγματικότητα, η οποία διαψεύδει εκείνους που θέλησαν με «σιγουριά» νά προβλέψουν το μέλλον μέσα από τά άστρα». Ο δε μακαριστός πλέον καθηγητής της αστροφυσική Διονύσιος Σιμόπουλος έλεγε όσο ζούμε ότι : «Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη, αλλά απάτη. Οι αστρολόγοι δέν εἶναι ἐπιστήμονες, ἀλλά τσαρλατάνοι που χρησιμοποιούν την αφέλεια κάποιων για να χρηματίζονται (ἐφημ. Αυγή 3.8.97).

Οι αστρολόγοι, από την άλλη πλευρά, επιμένουν να μιλούν για «επιστήμη» και «επιστημονική κατάρτιση», για «διπλώματα» ξένων και Ελληνικών «Σχολών διεθνούς φήμης». Τα περιοδικά είναι γεμάτα με δημοσιεύσεις όπως: «Ψυχοερευνητής – Μέντιουμ – αστρολόγος κ. …..», «επίτιμος διδάκτωρ Κέντρου Ψυχικών Ερευνών», που υπόσχονται την «λύση» κάθε οικογενειακού, οικονομικού, αισθηματικού, επαγγελματικού προβλήματος και μάλιστα «από μακρά απόσταση».

Είναι σίγουρο ότι ο Διάβολος δεν ξέρει το μέλλον! Μπορεί όμως ως εσκοτισμένος Άγγελος να έχει επίγνωση των παρόντων και με βάση αυτά να κάνει λογικούς συνειρμούς. Το μέλλον είναι Του Θεού, το σήμερα έχουμε εμείς και οφείλουμε να δοξολογούμε για την κάθε μέρα που μας αξιώνει μα ζούμε και κυρίως να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεών μας, αυτό σημαίνει ευθύνη αλλά και ελευθερία. Ο άνθρωπος που εξαρτάται από τα άστρα και τους αστρολόγους, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, αντί να αναπτύξει τις δυνατότητές του, εγκαταλείπεται άβουλα στο «πεπρωμένο» του. Αυτό που δήθεν  του καθόρισαν, λέει, τα άστρα την στιγμή της γεννήσεώς του. Ἔτσι γίνεται επικίνδυνο για τον ἑαυτό του και για το κοινωνικό σύνολο. Είναι πεπεισμένο ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο απ’ αὐτό που είναι καθορισμένο, απ’ αὐτό «που λένε τα άστρα». Είναι «φυσικός νόμος». Τι φρίκη!! Ὁ καυχώμενος γιά τήν ἐλευθερία του σύγχρονος ἄνθρωπος είναι δούλος καί δέσμιος τῶν προλήψεών του καί ζῆ σέ μιά κατάσταση σχιζοφρένειας.

Επομένως κλείνοντας το άρθρο μας οφείλουμε αδελφοί να συνδεόμαστε με τον Θεό την πηγή όλων των αγαθών και σκοπός είναι ό Αγιασμός μας όσα χρόνια, στιγμές και   λεπτά και αν περάσουν κατά την επίγεια παρουσία μας. Οι επιθυμίες μας, η προσκόλληση στα επίγεια αγαθά και τις ηδονές μας κάνουν ευάλωτους και θύματα σε διάφορους απατεώνες που εκμεταλλεύονται τις καλές μας προθέσεις! Ας είμαστε υποψιασμένοι λοιπόν και επαγρύπνηση ΑΜΗΝ!

axrhstou.blogspot.com