Προσβάσιμη σελίδα

Δυο Γυναικείες Βυζαντινές Χορωδίες τίμησαν της Εορτή της Υπαπαντής

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το απόγευμα του Σαββάτου 4ης Φεβρουαρίου 2023, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Η εκδήλωση είχε τίτλο: Canto Bizantino και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο χορός ψαλτριών «Άδουσαι», υπό την διεύθυνση της Δομεστίκαινας δρ Σέβης Μαζέρα – Μάμαλη από την πόλη του Βόλου και η βυζαντινή χορωδία «Αγία Σκέπη», υπό την διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου από το Αγρίνιο έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκου και στην εορτή της Υπαπαντής.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός συνεχάρη τις δύο χορωδίες για την πολύ επιτυχημένη απόδοση των ύμνων και για το όλο έργο που έχουν παράγει μέχρι σήμερα. Εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την παρουσία του χορού «Άδουσαι» από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, αλλά και την ικανοποίησή του για την παρουσία στην πόλη μας της βυζαντινής χορωδίας «Αγία Σκέπη» και ευχήθηκε να είναι η σημερινή εκδήλωση η απαρχή μιας καλής συνεργασίας των δύο χορωδιών.

Τόνισε ότι η Παναγία μας είναι η γέφυρα και η κλίμακα που ενώνει τη γη με τον ουρανό, είναι η υψηλοτέρα των ουρανών, αλλά είναι και η δική μας Μάνα στην οποία προστρέχουμε, έχοντας την βεβαιότητα, ότι ποτέ δεν θα μας εγκαταλείψει. Ευχήθηκε η Παναγία να μας συντροφεύει την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου που άνοιξε από σήμερα και να διέλθουμε αυτή την ευλογημένη περίοδο του εκκλησιαστικού έτους, μαθητεύοντας στην μετάνοια και την ταπείνωση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων, Οργανισμών και Φορέων της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
«Άξιον εστί» Θρ. Στανίτσα, ήχ. δευτερόπρωτός (Άρχων Μελωδός Απόστολος Αθιανός)
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής Β' Λουκά (01/10/2023)
Λόγος και Μέλος: Ιωάννης Παπαδόπουλος ο Κουκουζέλης και Μαΐστωρ (Ζ΄)
Ρεπερτόριο του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μουσικού μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία»
«Η βυζαντινή μουσική είναι μονοφωνική αλλά ψάλλεται από χορού»