Προσβάσιμη σελίδα

Ακολουθία Αναστάσεως-Ψαλτικόν Διδασκαλείον «Σύναγμα»

Ένα πληρέστατο και καλαίσθητο εγχειρίδιο, με τυπικές διατάξεις και άπαντα τα μουσικά μέλη, που στέκει αυτόνομα δίχως ανάγκη άλλου λειτουργικού ή μουσικού βιβλίου. Με δίχρωμη γραφή, όμορφα συνδυασμένη με το σαμουά χαρτί, αποτελεί ένα ευανάγνωστο βιβλίο σε μέγεθος Α4. Στα περιεχόμενα συγκαταλέγονται η Ακολουθία της παννυχίδος, του Όρθρου και της Θείας λειτουργίας.

Ως κανόνας επιλέχθηκε η μελοποίηση του πατρός Δοσιθέου Κατουνακιώτου, που ρέει ομαλά και λιτά, θέτοντας την πινελιά της αγιορειτικής προφορικής παραδόσεως, ενώ δίπλα του στέκουν οι αργές καταβασίες παρά Πέτρου Λαμπαδαρίου. Τέλος, στους Αίνους απαντώνται μέλη του Ιακώβου Ναυπλιώτου και του Κωνσταντίνου Πρίγγου, που προσδίδουν το στιβαρό και πανηγυρικό ύφος που αρμόζει στην εορτή.

Στη Θεία Λειτουργία ίσκονται σύντομα και αργότερα «Όσοι εις Χριστόν» μετά των «Δύναμις» Σαρανταεκκλησιώτου και Πρίγγου, Χερουβικόν Ανθίμου Αρχιδιακόνου, Λειτουργικά Βασιλείου Νικολαΐδου και ενάτες Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και Θρασυβούλου Στανίτσα. Ο τόμος κλείνει με το γλυκύτατο κοινωνικό Πέτρου Λαμπαδαρίου εις ήχον πλ.α΄.

Προλογίζουν ο ηγούμενος π. Σπυρίδων του Ιερού Ησυχαστηρίου Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνας και ο ζωγράφος Δημήτριος Χατζηαποστόλου.

ΔΕΙΓΜΑ PDF από το βιβλίο

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0405/0888/3107/files/fa5b8d04d056cb7e9acd1520fee26a34.pdf

2. Ω ΘΕΙΑΣ, Ω ΦΙΛΗΣ!

Όρθος Αναστάσεως

Ψηφιακός δίσκος με την ηχογράφηση του Όρθρου της Αναστάσεως, όπως εψάλη από τον χορό του Ψαλτικού Διδασκαλείου «Σύναγμα» και τους πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνας στο καθολικό του Ησυχαστηρίου.

Τον Καλοφωνικό Ειρμό «Ω θείας! Ω φίλης!» ερμηνεύει ο Δήμος Παπατζαλάκης.

Προλογίζουν ο ηγούμενος π. Σπυρίδων και ο ζωγράφος Δημήτριος Χατζηαποστόλου.

Ηχητικό δείγμα

https://www.youtube.com/watch?v=GJcHh-WzOfE&feature=youtu.be

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 32 26 343

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΝ ΠΛΩ, ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 6-10, ΑΘΗΝΑ, 211 11 98 901

online διάθεση: www.enploeditions.gr

 

ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ “ΣΥΝΑΓΜΑ”

Το «Σύναγμα» είναι ένα διδασκαλείο ψαλτικής και παραδοσιακής μουσικής που εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής από το 2013.Ιδρύθηκε από τον Νίκο Φραγκάκη και τους μαθητές του, με στόχο τη σπουδή της ψαλτικής, την οργάνωση του χορού ψαλτών και τη συμμετοχή στη διακονία τουαναλογίου. Για όλους στο «Σύναγμα», αποτελεί έμπνευση η συνεργασία με τους εξαιρετικούς δασκάλους, που τους κάνουν την τιμή να μοιράζονται μαζί τους τις γνώσεις, το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους για την τέχνη της Μουσικής. Δεκάδες μαθητές κάθε ηλικίας πλαισιώνουν εκτός από τα τμήματά μας, έναν ανδρικό και έναν γυναικείο χορό, ενώ αντικείμενο έρευνας και βασικής δραστηριότητας της σχολής αποτελεί η μεταλαμπάδευση της μουσικής σε παιδιά Δημοτικού.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Α')
«Ψυχή μου, ψυχή μου ανάστα» (π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης)
Λόγος και Μέλος: Μικρό σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό - π. Μιχαήλ Καρδαμάκης (Β΄)