Ανοιχτή επιστολή στην πρωθυπουργό της Ιταλίας για την Κάτω Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα)

17 Απριλίου 2023

Ανοικτή Επιστολή εις την Εξοχότατη
Κυρία MELONI GIORGIA
Πρωθυπουργό της Ιταλίας,
Yπό του: Academic Prof. DDDr. Habil. ALEXIOS PANAGOPOULOS
—————————-
Εξοχότατη,

Κυρία Πρωθυπουργέ της Ιταλίας κ. ΜΕΛΟΝΙ ΤΖΟΡΤΖΙΑ, σήμερα 25.2.2023 μέσω της Ανοικτής αυτής Επιστολής Σας δηλώνω ότι χάρηκα ιδιαιτέρως όταν εκλεγήκατε Εσείς προσωπικά, ως η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τότε, αυθόρμητα σκέφτηκα, ότι μια Πρωθυπουργός με καταγωγή από τη Σικελία – Μεγάλη Ελλάδα, θα ήταν μία μεγάλη αφορμή για μια νέα εκκίνηση της ανάπτυξης του αρχαίου και ιστορικού Νότου. Ελπίζω και ως προς αυτό να μην διαψευστώ ούτε εγώ ο ίδιος, κι ούτε το σύνολο των χιλιάδων ανθρώπων που ελπίζουμε ομοίως.

Θεωρώ ως καθηγητής του Δικαίου ότι το αξίωμα μίας δυναμικής Πρωθυπουργού είναι κατάλληλο όχι μόνο για να αλλάξει την έως σήμερα αναποτελεσματική για το Νότο κρατική πολιτική, αλλά και για να καταγγελθεί δημοσίως η έως σήμερα επιλεκτική πολιτική και οικονομική πρακτική. Βοηθήστε και υπηρετήστε όσο μπορείτε τον ιστορικό τόπο της καταγωγής Σας, το Νότο, και να μην προδώσετε το αίμα Σας, για τα προσωπικά και μόνο οφέλη που έχουν κάποιοι πολιτικοί και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έστω, κι αν Εσείς, δεν συντάσσεστε πολιτικά με τις δυνάμεις που θέλουν το Νότο Αυτόνομο ή Ανεξάρτητο, τουλάχιστον βοηθήστε για τη πολιτισμική Ανασύνταξή του και Εμπορική και Οικονομική του ανάκαμψη.

Όπως ξέρουμε, η Μητέρα Σας κατάγεται απ’ τη Μεσίνα της Σικελίας. Μια ιστορική πόλη με αρχαιο-ελληνική καταγωγή, όπως υπάρχουν ακόμα περίπου ογδόντα (80) αρχαιο-ελληνικές πόλεις στο Νότο. Όλος σχεδόν ο Νότος υπήρξε τόπος ανάπτυξης του αρχαιο-ελληνικού πολιτισμού και της αρχαιο-ελληνικής γλώσσας για πάρα πολλούς αιώνες. Η Σικελία υπήρξε για αιώνες ένας τόπος σταυροδρόμι, προορισμού και διακίνησης ανθρώπων και ιδεών, καθώς είναι ένας τόπος μαγευτικός, όμορφος και εύφορος, με καλό κλίμα και ιδανικές συνθήκες για τη ζωή. Κι όμως, η κακή και ενίοτε ιδιοτελής κρατική πολιτική, κατάφερε με τα χρόνια να φέρει τη Σικελία να γίνει ένας τόπος φτωχός και ταπεινός. Με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα 2/3 του πληθυσμού, να ζουν εκτός της Σικελίας: Περίπου (5) εκατομμύρια μέσα στη Σικελία και (12) εκτός της Σικελίας.

Για πολλά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απάνθρωπο δημογραφικό έγκλημα, ίσως μία μεθοδευμένη γενοκτονία άνευ προηγουμένου. Οι κρατικές επιλογές του ιταλικού κράτους αδίκησαν και κατάντησαν το Νότο να έχει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες.

Το έτος 1861 όταν το Βασίλειο των Δύο Σικελιών κατελήφθη από τους Βόρειους, το κατά κεφαλήν εισόδημα των Νοτίων ήταν σαφώς υψηλότερο απ’ αυτό των Βορείων. Έκτοτε, μια στοχευμένη και άδικη πολιτική δεκαετιών μετέτρεψε το Νότο σε μία αποικία οικονομικής εκμετάλλευσης. Ακόμα και σήμερα, όπως παλιά, τα περισσότερα κρατικά χρήματα πηγαίνουν σε επενδύσεις στο Βορρά, έτσι ώστε να μεγαλώνει το οικονομικό χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου. Αρκεί να συγκρίνει κανείς το αναπτυγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο του Βορρά με εκείνο το παλιό του Νότου. Στο Βορρά υπάρχουν πολλές γραμμές ταχείας του τρένου, ενώ στο Νότο καμία. Πιθανόν είναι σε καμία χώρα του κόσμου να μην υπάρχει τόσο άνιση και άδικη κατανομή των κρατικών κονδυλίων όσο στην Ιταλία. Είναι ένα γεγονός άνισο, άδικο, απαράδεκτο και ντροπιαστικό. Χιλιάδες οικογένειες του Νότου βλέπουν τα παιδιά τους να μεταναστεύουν στη Βόρεια Ιταλία ή σε άλλες χώρες. Στο Βορρά είναι λαοί ξένοι προς την ιδιοσυγκρασία του Νότου, ένας μετανάστης απ’ το Νότο που μεταναστεύει στο Βορρά πηγαίνει πραγματικά σε ξένα μέρη, σε ξένους λαούς, προκειμένου να επιβιώσει.

Εξοχότατη Κυρία Πρωθυπουργέ,

Άριστα πετυχημένη θα μπορούσε να θεωρηθεί η θητεία σας μόνο σε περίπτωση που θα δημιουργούσατε μια αντίστροφη πορεία της μετανάστευσης του Νότου, να δηλώστε δηλαδή ότι οι χιλιάδες νέοι, καλούνται από Εσάς να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους, απ’ αυτούς που έφυγαν για να εργαστούν στο Βορρά, δημιουργώντας τους στο Νότο εξίσου ανθρώπινες συνθήκες επαγγελματικής ανάπτυξης.

Άραγε τι προτίθεστε να κάνετε για όλα αυτά; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Μεγάλης Ελλάδας – Σικελίας, δικαίως φαίνεται να κατηγορούν τους ντόπιους πολιτικούς του Νότου που συνεργούν στην φτωχοποίησή του και στη συνέχιση της εκμετάλλευσης του Νότου, απ’ το Βορρά.

Κι Εσείς Προσωπικά, όταν θα τελειώσει η θητεία σας Κυρία Πρωθυπουργέ, θα έχετε να λογοδοτήσετε, όχι μόνο ενώπιον πολιτικών Σας αντιπάλων, αλλά και στις ψυχές των προγόνων σας, απ’ τη Μεσσίνα, κι όχι μόνο στα πολιτικά πρόσωπα της Ρώμης ή του Βορρά, που πιθανώς θεωρούν το Νότο κάτι ξένο προς αυτούς.

Άραγε, θα βρεθεί να είναι κανείς ευχαριστημένος στη Μεσσίνα, εάν κι Εσείς παραδώσετε μια Μεσσίνα φτωχότερη και με λιγότερο πληθυσμό, από ότι όταν παραλάβατε την εξουσία;

Ποιος θα μείνει ευχαριστημένος με την περαιτέρω καταστροφή του Νότου; Εσείς θα μπορείτε να αντικρύσετε ειλικρινά τα πρόσωπα των συμπολιτών σας;

Τα εύσημα απ’ τη Ρώμη ή από το Βορρά που τυχόν θα σας δώσουν, πιθανώς δεν θα έχουν καμία σημασία αν Εσείς βοηθήσατε Μόνο για την ανάπτυξη του Βορρά εις βάρος του Νότου.

Αρκετοί διανοούμενοι, δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν μία Πρωθυπουργό απ’ το Νότο να εργάζεται Μόνο για τα συμφέροντα του Βορρά εις βάρος του Νότου, όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι Πολιτικοί έως τώρα.

Εσείς άραγε θα προτιμήσετε να παραδώσετε ένα Νότο ακόμα φτωχότερο ή ένα Βορρά ακόμα πλουσιότερο;

Εάν δεν ανατραπεί αυτός ο άδικος κατήφορος θα είναι σαν να συνεχίζεται η αδικία κατά των Νοτίων, που έγινε το 1861, πιθανόν με τον τρόπο της οικονομικής αδυναμίας και δημογραφικής καταστροφής αυτή τη φορά.

Παρακολουθώ στον ημερήσιο Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ιστορική αφύπνιση και αυτογνωσία, αφού οι κάτοικοι του Νότου αγωνίζονται να ξαναβρούν την ιστορική κι αρχαιο-ελληνική ταυτότητά τους.

Επιτρέψτε μου να πω ως Ακαδημαϊκός και Επιστήμων ότι αυτή την Αυτοσυνειδησία και Αυτογνωσία των ανθρώπων του Νότου, οι επίσημοι κρατικοί μηχανισμοί του Ιταλικού Κράτους μετά την κατάκτηση του 1861, προσπάθησαν μάταια να την ακυρώσουν για να ξεχάσουν την ιστορική τους καταγωγή!

Όμως, κανένα ιστορικό ψέμα ή μύθος, δεν κρατά για πάντα. Καμία ψεύτικη αφήγηση δεν μπορεί να κρατήσει για αιώνες. Η Μεγάλη Ελλάδα – Σικελία, και η Μητέρα Ελλάδα, είχαν έναν κοινό πολιτισμό, μια κοινή γλώσσα, το ίδιο αίμα, κι έναν ενιαίο πνευματικό δεσμό για πολλές χιλιετίες. Μάλιστα οι αρχαίοι Πελασγοί κατοικούσαν και στις δύο περιοχές από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι αρχαίοι Μινωίτες ίδρυσαν πολλές αποικίες, ιδίως στην Απουλία και τη Σικελία. Οι αρχαίοι Μυκηναίοι έφτιαξαν πολλά μικρά Χωριά, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές του Νότου ως εμπορικούς σταθμούς ή σταθμούς ανεφοδιασμού.

Κατόπιν, ακολούθησε ο αποικισμός της Αρχαϊκής και της Κλασικής περιόδου. Σε αυτή την περίοδο, χιλιάδες συντοπίτες μου απ’ την Αχαΐα μετοίκησαν στην Ακτή των Αχαιών στην Καλαβρία. Αργότερα, στη Βυζαντινή περίοδο και με την πτώση της Κωνσταντινούπολης και λόγω της τουρκικής σκλαβιάς, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα από την Μητέρα Ελλάδα, θα θελήσουν να μεταναστεύσουν και θα καταφύγουν για προστασία στη Μεγάλη Ελλάδα, εκεί όπου ζούσαν τα αδέλφια τους, με την ίδια γλώσσα, με τα ίδια πολιτισμικά έθιμα και το ίδιο αίμα. Στη Σικελία και στο Νότο ιδιαίτερα θα μετακομίσουν χιλιάδες Έλληνες κατά τη περίοδο της Εικονομαχίας και κατά τον δύσκολο καιρό των μεγάλων πολέμων με τους Άραβες και τους Πέρσες.

Εσείς Κυρία Πρωθυπουργέ,

από την Μεγάλη Ελλάδα – Σικελία, αναδείξατε τις μεγάλες μορφές του πνεύματος και της επιστήμης, της γνήσιας επιστήμης και της τέχνης, οι οποίοι φώτισαν όλο τον Ευρωπαϊκό κόσμο και έτσι δημιουργήθηκε το μοναδικό θαύμα του Κλασικού Πολιτισμού. Η Ευρώπη οφείλει σε Εσάς την Υπόστασή της! Η Ιστορία ομιλεί από μόνη της, κι ας το ξεχνούν οι Άνθρωποι!

Οι Αρχιμήδης, Πυθαγόρας, Νοσσίς, Σαπφώ, Γοργίας, Εμπεδοκλής, Πλάτων, Φιλόλαος, Θεόκριτος, Στησίχορος, Αισχύλος, Ίππασος, Αρχύτας, Ηρόδοτος, Ξενοφάνης, Αλκμέων, Παρμενίδης, Ζήνων, Ζεύξις, Αρχέστρατος, Αριστόξενος, Ζάλευκος, Δημοκήδης και τόσοι άλλοι, δεν είναι τυχαίο το ότι έδρασαν ή γεννήθηκαν, στα ιερά χώματα που σήμερα εσείς κατοικείτε της Μεγάλης Ελλάδας – Σικελίας.

Άραγε, δικός Σας δεν είναι κι ο γνωστός Ήρωας της Σαλαμίνας ο Φαύλος, που επάνδρωσε τα πλοία του απ’ τον ιστορικό Κρότωνα; Ναι, για να βοηθήσει αποτελεσματικά στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, εναντίον των κατακτητών Περσών την ίδια χρονική στιγμή που ο Γέλων κατατρόπωνε τον ισχυρό στρατό των Καρχηδονίων, συμμάχων των Περσών.

Τα ξεχάσαμε κι αυτά; Να θυμίσω ότι αυτή η νίκη αυτή έσωσε τον Ελληνισμό της Σικελίας-Μεγάλης Ελλάδας και ως εκ τούτου, αυτά τα ιστορικά γεγονότα θα άξιζε να διδάσκονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νότου. Η σπουδαιότητα έγκειται στο ότι προστατεύτηκε η Ευρώπη απ’ την επέλαση των Περσών και των Καρχηδονίων.

Εξοχότατη Κυρία Πρωθυπουργέ,

τα ιστορικά ονόματά Σας, δηλαδή ως «Μεγάλη Ελλάδα» και «Ελληνική Σικελία», άραγε η ιστορία, τυχαία τα καθιέρωσε;

Σίγουρα Όχι! Εσείς διαθέτατε, τις πιο Πολυάνθρωπες Ελληνικές πόλεις. Είχατε (9) Πόλεις με Ελληνικό Πληθυσμό, πάνω από 80.000 κατοίκους. Χαρακτηριστικά την ίδια ιστορική στιγμή στην Μητέρα Ελλάδα υπήρχαν μόνο (3) τρεις πόλεις. Οι Συρακούσες, δεν ήταν δική Σας αρχαιοελληνική πόλη; Ήταν η μεγαλύτερη, πολυπληθέστερη και ωραιότερη πόλη του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Ποιός ή ποιοί εξαφάνισαν αυτούς τους ισχυρούς πολιτισμούς; Μάλιστα, αργότερα, όταν για (6) χρόνια, ναι έγινε και η Πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τότε, όταν, η Αθήνα και η Σπάρτη, πλέον ήταν μία σκιά του αρχαίου εαυτού τους.

Οι αρχαιο-ελληνικοί Ναοί που διαχρονικά Εσείς, κατασκευάσατε, ήταν συνήθως αρκετά μεγαλύτερων διαστάσεων απ’ τους αρχαίους ναούς που υπήρχαν στην Μητέρα Ελλάδα. Μάλιστα, Εσείς είχατε (11) Δωρικούς Αρχαίους Ναούς, με περισσότερες από (6) κολώνες στην πρόσοψή τους. Την ίδια ιστορική στιγμή στην μητέρα Ελλάδα, υπήρχε μόνο (1) ένας δωρικός ναός, ο Παρθενώνας της Αθήνας με περισσότερες από (6) κολώνες στη πρόσοψή του.

Οι δικές Σας οι πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας – Σικελίας, είχαν αναρίθμητες πρωτιές στους Αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, με τους αθάνατους Ολυμπιονίκες Σας! Τα δικά Σας αναθήματα και οι πολιτισμικοί θησαυροί στόλιζαν όλα τα Πανελλήνια Ιερά της Μητέρας Ελλάδας.

Όσα και να πω ή να περιγράψω, εδώ, δεν θα μπορέσω άριστα να αποδώσω το άπειρο μεγαλείο των ιστορικών πόλεών σας και των γενναίων και ιερών μεγαλο-ελλήνων προγόνων Σας!

Με την έλευση του Χριστιανισμού, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες της Μητέρας Ελλάδας, Εσείς οι Μεγαλο-Έλληνες, ήσασταν απ’ τους πρώτους, ναι, απ’ τους πρώτους που δέχθηκαν και πίστεψαν στη διδασκαλία του Χριστιανισμού. Εσείς, πρώτοι μέσα στην Ευρώπη δεχθήκατε το Χριστιανισμό. Η Ευρώπη Σας το οφείλει αιώνια! Αυτή την αλήθεια μαρτυρούν κι οι πρωτοχριστιανικοί ναοί, τα ιστορικά και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Αργότερα έγιναν οι ωραίοι βυζαντινοί ναοί, οι δικοί Σας, με τη ξεχωριστή τέχνη Σας καθώς και τα βυζαντινά μοναστήρια Σας.

Ακόμα και τότε, Εσείς, αναδείξατε μεγάλες μορφές του πνεύματος και των γραμμάτων, στην Βυζαντινή αυτή περίοδο. Αρκετοί είναι οι Άγιοι σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιολογίας που έδρασαν υπερφυσικά ή θαυματούργησαν στα μέρη Σας. Μεταξύ των Αγίων αυτών συγκαταλέγονται: η Αγία Λουκία απ’ τις Συρακούσες, η Αγία Αγάθη απ’ τη Κατάνη, ο Άγιος Νικόλαος στο Μπάρι απ’ τη Μικρά Ασία, ο Άγιος Αθανάσιος επίσκοπος Μεθώνης απ’ τη Μεσσήνη, ο Άγιος Ανδρέας απ’ τη Μεσσήνη, οι Άγιοι Γρηγόριος, Θεόδωρος και Λέων απ’ τη Σικελία, ο Άγιος Λέων απ’ τη Καλαβρία, ο Άγιος Λουκάς απ’ το Ταυρομένιο, ο Άγιος Νικήτας, ο Άγιος Νικόλαος απ’ τη Σικελία ή την Καλαβρία, ο Άγιος Νικηφόρος Εξακιονίτης, ο Άγιος Νίκων απ’ τη Νάπολη, ο Άγιος Παύλος απ’ τη Σικελία επίσκοπος Κορίνθου, ο Άγιος Πέτρος απ’ τη Σικελία επίσκοπος Άργους, ο Άγιος Πέτρος απ’ τις Συρακούσες, ο Άγιος Συμεών απ’ τις Συρακούσες, οι Άγιοι Φιλάδελφος και Αλφειός. Αρκετοί λόγιοι και άγιοι ήλθαν απ’ τη Μεγάλη Ελλάδα – Σικελία, στην Μητέρα Ελλάδα, όπου και αγίασαν με τον υποδειγματικό βίο τους, μέσα στη περίοδο του νεώτερου βυζαντινού κράτους.

Εξοχότατη Κυρία Πρωθυπουργέ,

Εσείς δώσατε τα πνευματικά και πολιτισμικά φώτα Σας στην Ευρώπη και σε όλη τη Δύση, έτσι και προόδευσαν, γι’ αυτό Σας οφείλουν πολλά, μα πάρα πολλά, για πάντα! Τότε, όταν εμείς στη Μητέρα Ελλάδα, δυστυχώς είχαμε πέσει υπόδουλοι των Τούρκων. Αυτός ο πολιτισμός και η γνώση μέσω της Επιστήμης και των Γραμμάτων που δώσατε Εσείς στην Ευρώπη, θα πρέπει μία ωραία ημέρα να Σας αναγνωριστεί! Θα πρέπει μία ημέρα η Ευρώπη, εάν θέλει να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα, να Σας αναγνωρίσει την αξία Σας και την προσφορά Σας, στην Επιστήμη και στον Πολιτισμό!

Επίσης, στους πρόσφατους χρόνους, το γνωστό Βασίλειο των Δύο Σικελιών, ήταν απ’ τα πιο προηγμένα κράτη μέσα στην Ευρώπη, με αναρίθμητες πρωτιές και στους τομείς της Επιστήμης. Μερικά απ’ τα πάμπολα πρωτεία που είχατε, επιτρέψτε μου ως καθηγητής να Σας τα υπενθυμίσω από θαυμασμό, κι είναι τα εξής:

Είχατε, την Πρώτη καθέδρα Οικονομίας στον κόσμο, Τρίτη χώρα στον κόσμο για βιομηχανική ανάπτυξη το 1856, Πρώτος Ναυτικός Κώδικας στον κόσμο, Πρώτος Ναυτικός Άτλαντας στον κόσμο, Πρώτο Ορυκτολογικό Μουσείο στον κόσμο, Τρίτη πόλη στην Ευρώπη μετά το Παρίσι και το Λονδίνο με φωτισμό αερίου, 1856, ο Πρώτος ηλεκτρικός σεισμογράφος στον κόσμο κατασκευασμένος από τον Luigi Palmieri ή Παλμύρα. Το Πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Ευρώπη «Francesco I» το Πρώτο ατμόπλοιο στη Μεσόγειο «Ferdinando I», Πρώτος σιδηρόδρομος στην ιταλική χερσόνησο, η διαδρομή Νάπολη- Portici, 1860. Από τις πρώτες Ακαδημίες Αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη το 1762. Το υψηλότερο ποσοστό Ιατρών, κατά αριθμό κατοίκων στην ιταλική χερσόνησο. Το 1860 η Νάπολη ήταν η Πρώτη πόλη στην ιταλική χερσόνησο σε αριθμό θεάτρων, εκδόσεων, εφημερίδων, τυπογραφικών οίκων, σε αριθμό Μουσικών Ωδείων, σε πολιτισμό και τέχνη όπου πρωτοστατούσε το Ελληνικό Δημιουργικό Πνεύμα. Το 1783 στο Παλέρμο όπου υπήρξε το Πρώτο νεκροταφείο στην Ευρώπη για Όλες τις Κοινωνικές Τάξεις. Το 1813 το Πρώτο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην ιταλική χερσόνησο (Real Morotrofio di Aversa). Το 1832 η Πρώτη Κρεμαστή Γέφυρα στην Ευρώπη, σιδερένια, πάνω από τον ποταμό Garigliano.

Το 1860 είχατε τη χαμηλότερη Φορολογική Επιβάρυνση στην Ευρώπη και γίνατε το Πρώτο Κράτος στην ιταλική χερσόνησο απ’ την άποψη της Ποσότητας των λιρών-χρυσού, που φυλασσόταν στις κρατικές τράπεζες (443 εκατομμύρια, έναντι 225 εκατομμυρίων, που συγκέντρωναν με δυσκολία τα υπόλοιπα κράτη της ιταλικής χερσονήσου).

Εξοχότατη Κυρία Πρωθυπουργέ,

Όλα αυτά τα αξιοθαύμαστα επιτεύματα για την Επιστήμη και την Πρόοδο, συνέβαιναν στο Νότο, μέχρι που ήρθε το τραγικό έτος 1861 και χάσατε όλη την προηγούμενη δημιουργική ελευθερία σας. Δυστυχώς τότε δεχτήκατε πολυμέτωπη επίθεση, αλλά και ακόμα δέχεστε, την πολυποίκιλη επίθεση των οικονομικών συμφερόντων του Βορρά. Αρχικά, αυτό έγινε και πολεμικά, με συγκρούσεις και μάχες, με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων δικών Σας ανθρώπων. Όμως, στη συνέχεια η επίθεση κατά του Νότου ήρθε πιο μεθοδικά μέσω της οικονομίας, κυρίως με σκοπό τη φτωχοποίηση του Νότου.

Με παράλληλο τρόπο σήμερα και η Νέα Ελλάδα, δέχεται την οικονομική επίθεση εκ των οικονομικών συμφερόντων της δυτικής Ευρώπης, οι οποίοι προσπαθούν να καταστήσουν τη σημερινή Ελλάδα ένα ανίσχυρο προτεκτοράτο.

Εξοχότατη Κυρία Πρωθυπουργέ,

αυτές οι αναφορές στους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς μας απ’ το παρελθόν, ήταν για να Σας πω, και πάλι, ότι σήμερα, ίσως είναι πλέον η κατάλληλη ώρα και για το δικό μας καθήκον να Επανενώσουμε σε πολλά και ποικίλλα επίπεδα τον Ελληνικό Κόσμο. Εννοώ μαζί η Μεγάλη Ελλάδα- Σικελία με τη Νέα Ελλάδα και τη Κύπρο. Οι περιοχές μας οφείλουμε και πρέπει να συνεργαστούν και να πρωταγωνιστήσουν οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά.

Ο Νότος θα πρέπει σιγά σιγά να αποκτήσει αυτό που είχε επί πολλούς αιώνες: Την Αυτοδιάθεσή του, Την Αυτοκυριαρχία του, ως περιοχή Αυτόνομη ή και ως Ανεξάρτητο Κράτος που ήταν. Έτσι θα είναι Εφικτή η Επανένωση του Ελληνικού Κόσμου. Και αυτό το γεγονός, όπως τότε, έτσι και σήμερα, θα ξαναδημιουργήσει πολιτισμό και πρόοδο!

Ελπίζω κι Εσείς Προσωπικά να συμβάλλετε προς μια θετική κατεύθυνση, όπου ο λαός του Νότου θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής στο τόπο του, και δεν θα οδηγείται απ’ τους πολιτικούς του Βορρά, που όπως γίνεται γνωστό ενεργούν εις βάρος του Νότου και κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον εδώ και τόσα χρόνια.

Ελπίζοντας το Καλύτερο Μέλλον για το Νότο μας, για τη Σικελία, για τη Μεγάλη Ελλάδα, για τους Ανθρώπους μας Αυτούς, που το αξίζουν!

Σας χαιρετώ με Εκτίμηση
Academic Prof. DDDr. Habil. ALEXIOS PANAGOPOULOS
Ο Πελοποννήσιος – ο εξ’ ΑΧΑΪΑΣ (Castello Dello Castri – Achaia)