Αναγγελία 7ου Διεθνούς Εργαστηρίου Αγιορειτικής Εστίας

9 Μαΐου 2023

Για ακόμα μία χρονιά, η Αγιορειτική Εστία διοργανώνει έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της, το Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο, την ετήσια διεθνή συνάντηση των ερευνητών και επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την Αθωνική Έρευνα.

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί το Έβδομο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο στο οποίο -όπως και στα προηγούμενα-, θα καλυφθεί μία ευρύτατη θεματολογία για την  υπερχιλιετή ιστορία και πνευματικότητα του Αθωνικού μοναχισμού, αλλά και ειδικότερα θέματα, όπως η Αρχιτεκτονική, το Περιηγητικό φαινόμενο, η Αγιορειτική Λογιοσύνη, τα Αγιορείτικα Μετόχια κ.α.

Η διοργάνωση  των Διεθνών Επιστημονικών Εργαστηρίων αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου, που  θα εμπλουτίζει και θα διευρύνει την προβληματική των ερευνών, συμβάλλοντας στην αρτιότερη ολοκλήρωσή τους. Οι εισηγήσεις και παρουσιάσεις, πρέπει να αφορούν άμεσα στο Άγιον Όρος (όπως ιστορία, τέχνη, θεολογία, δίκαιο, θεσμοί, φιλολογία, αρχαιολογία, ιστορία τέχνης, αρχιτεκτονική, φυσικό περιβάλλον, άλλες εικαστικές τέχνες, συντήρηση έργων τέχνης, κ.λπ.).

Το προσεχές «Έβδομο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο», προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στην Θεσσαλονίκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσες και όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν την επιστημονική τους εργασία για το Άγιον Όρος, μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Αγιορειτικής Εστίας το Δελτίο Συμμετοχής με τις οδηγίες συμπλήρωσης του καθώς και  το κείμενο της Επιστημονικής Επιτροπής του Εργαστήριου https://www.agioritikiestia.gr/el/anoixti-prosklisi-gia-symmetoxi-sto-evdomo-diethnes-epistimoniko-ergastirio-tis-agioreitikis-estias-2

και να το αποστείλουν συμπληρωμένο στην Αγιορειτική Εστία (ηλεκτρονικά: [email protected], ταχυδρομικά:  Αγιορειτική Εστία, Εγνατία 109, ΤΚ 54635 Θεσσαλονίκη,  με fax: 2310 250648).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Δελτίων Συμμετοχής: 31 Ιουλίου 2023

Το  οπτικοακουστικό υλικό των εργασιών των προηγουμένων έξι Διεθνών Επιστημονικών Εργαστηρίων, είναι αναρτημένο στην Ιστοσελίδα της Αγιορειτικής Εστίας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2310263308 ή να αποστείλετε μήνυμα στο [email protected])