Προσβάσιμη σελίδα

Ανέκδοτο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό με τον Κυριαζή Δασκαλούδη

Τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στον δάσκαλό Κυριαζή Δασκαλούδη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στα πλαίσια του Πρώτου Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών Λάρισας.

Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, ένας εκ των μαθητών του, ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, Λαμπαδάριος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αχιλλίου, μας προσέφερε μερικά ανέκδοτα ιστορικά αρχεία από τη συλλογή του προς τιμήν και σεβασμό στο πρόσωπο του δασκάλου του και κοινή ωφέλεια των φιλόμουσων και ιεροψαλτών.

Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζεται στο ιερό αναλόγιο του πρόχειρου μεταπολεμικού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, τον λεγόμενο «παράγκα», περί τα έτη 1963-1965.

Στην δεύτερη φωτογραφία λαμβάνει συγχαρητήρια από τον μακαριστό μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Σεραφείμ, μετά το πέρας συναυλίας βυζαντινής μουσικής, που πραγματοποιήθηκε από τον τοπικό σύλλογο ιεροψαλτών, τον οποίο και διηύθυνε, την Ε’ Κυριακή των Νηστειών του 1978 στο κινηματοθέατρο Γαλαξίας (ισόγειο του ξενοδοχείου Διβάνη Παλλάς).

Επίσης δύο ηχογραφήσεις χαρακτηριστικές του ύφους του δασκάλου:

Χερουβικόν, ήχος α’ 

«Δύναμις Κρητός», ήχος β’ 

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής της Πεντηκοστής (03/06/2023)
«Κεραυνός εν αιθρία» ο αδόκητος χαμός του Δημήτρη Μπαλαγεώργου
«Ενωμένοι και αγαπημένοι να υμνούμε και να δοξολογούμε τον Πανάγιο Πνεύμα»
Λόγος και Μέλος: Αντώνιος Αλυγιζάκης 1946-2023 (Γ΄)
Μουσικές Φυλλάδες Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής (03/06/2023)