Σύγχρονα θαύματα της αγίας Ελένης

21 Μαΐου 2023

Άγιοι Κωνσταντίνος ο Μέγας και Ελένη Ισαπόστολοι.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Διηγήσεις θαυμάτων της αγίας Ελένης στη δημοσιογράφο Λίνα Κεκέση της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα protothema.gr κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του σκηνώματος της Ισαποστόλου, Αγίας όταν μεταφέρθηκε από την Βενετία στην Αθήνα για προσκύνημα και αγιασμό των πιστών το 2017.

«Προσεύχομαι και πιστεύω πολύ στην Αγία Ελένη. Ήρθα γονατιστή με το εγγονάκι μου να προσκυνήσω το σκήνωμα της Αγίας, γιατί σαν σήμερα πριν τρία χρόνια έσωσε τη κόρη μου που ήταν έξι μηνών έγκυος από ένα πολύ σοβαρό τροχαίο. Της είμαι ευγνώμων και πάντα θα την προσκυνώ γιατί η εγγονούλα μου, η Ελενίτσα, γεννήθηκε γερή και την τάξαμε στην Αγία Ελένη» λέει στο protothema.gr η κυρία Β.Λ*.

 

Και ο κ. Γ. Αμ., πατέρας τριών παιδιών, περίμενε υπομονετικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά του να προσκυνήσει το σκήνωμα της Αγίας Ελένης. Βουρκωμένος μας μίλησε για το θαύμα που έζησε όταν ήταν στο νοσοκομείο, στο πλευρό της γυναίκας του που έδινε μάχη με τον καρκίνο.

«Η γυναίκα μου έκανε χημειοθεραπείες και πονούσε. Ήμουν δίπλα της στο νοσοκομείο και όπως είχα ξαπλώσει κοντά της, στο κρεβάτι της, είδα μια γυναίκα που στεκόταν πάνω από τη σύζυγό μου, έχοντας το χέρι της ακουμπισμένο στο κεφάλι της γυναίκας μου και στο άλλο χέρι κρατούσε το σταυρό.

Μόλις τη βλέπω, τρομάζω και τη ρωτάω «ποια είσαι εσύ;», αλλά είχε ήδη εξαφανιστεί.

Η γυναίκα μου νόμιζε ότι παραμιλάω από την κούραση, αλλά εγώ δεν ξέχασα ποτέ τη μορφή αυτής της γυναίκας.

Μετά από μερικούς μήνες που αισθάνθηκε καλύτερα η σύζυγός μου, γιατί μας είπαν οι γιατροί ότι προλάβαμε τον καρκίνο πριν εξαπλωθεί και σε άλλα ζωτικά όργανα, πήγαμε στην εκκλησία για να ανάψουμε κερί στην Παναγία.

Εκεί λοιπόν δίπλα από το εικόνισμα της Παναγίας ήταν μια μεγάλη εικόνα της Αγίας Ελένης με τον γιο της Κωνσταντίνο. Άρχισα να κλαίω γιατί τότε κατάλαβα ότι η Αγία ήταν αυτή που θεράπευσε τη γυναίκα μου και την έφερε και πάλι όρθια κοντά στα παιδιά μας.

Κλαίω γιατί μέχρι τότε ένα κερί άναβα στην Παναγία και δεν έδινα σημασία στους Αγίους. Κι όμως η Αγία Ελένη βοήθησε την οικογένειά μου».

 

Από την ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα https://www.protothema.gr/greece/article/681111/to-thauma-tis-agias-elenis-ti-lene-oi-pistoi-pou-speudoun-na-proskunisoun-to-skinoma-tis/