Mε την ευλογία της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεοδώρου Β’, ξεκίνησε το 1ο Θεολογικό Σεμινάριο Γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας.
Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες από τις απομακρυσμένες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις μετακινήσεις, στο διαδίκτυο, στη μόρφωση, να παρακολουθήσουν θεολογικά μαθήματα, το λειτουργικό τυπικό της Εκκλησίας μας, πρώτες βοήθειες, μαθήματα κατήχησης, μαθήματα ηθικής κ.α. Επιπλέον να έχουν επικοινωνία με τον Επίσκοπο και να μπορέσουν να συμμετέχουν στην καθημερινή λατρευτική ζωή της Μητροπόλεως.
Έτσι, λοιπόν, την Δευτέρα 5/5/2025, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. π. Θεοφίλου Κατάνγκ, πλαισιωμένου από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής, κ. Κοσμά, για την έναρξη του σεμιναρίου.
Στο τέλος της ακολουθίας του αγιασμού, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ. Μελετίου. Ευχήθηκε για την επιτυχία του σεμιναρίου και προέτρεψε τις γυναίκες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή όλες αυτές τις ημέρες που θα διαρκέσει το σεμινάριο, για να φέρει αγλαούς καρπούς, ώστε η εμπειρία και η γνώση που θα αποκτήσουν να τους βοηθήσει πρωτίστως τις ίδιες και έπειτα στις Ενορίες τους.