Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου με τη Γ΄ Συνεδρία που είχε ως θέμα της, τις Ποιμαντικές και Βιοηθικές όψεις του έργου του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου. Προέδρευσε ο Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος.
Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Βαμβίνης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου με θέμα: «Η πράξη της Ορθόδοξης ψυχοθεραπείας».
Απόστολος Νικολαΐδης, Ομ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ινστιτούτου «ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ», με θέμα: «Η διαλεκτική συνάφεια θεολογίας και ποιμαντικής στο συγγραφικό και ποιμαντικό έργο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου».
Τρύφων Σπυριδωνίδης, πυρηνικός ιατρός και Διευθυντής του ΕΣΥ, με θέμα: «Βιοηθική και Βιοθεολογία».
Βασίλειος Λιούτας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Beth Israel Deaconess, της Ιατρικής Σχολής του Harvard, με θέμα: «Αναφορά στο βιολογικό θάνατο, τα γηρατειά και την ανθρώπινη ασθένεια».