Τέλος της πρώτης περιοδείας

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back1028. Οι ειδωλολάτρες ξαφνιάστηκαν. Πρώτη φορά έβλεπαν κάτι τέτοιο. Πίστεψαν πως μπροστά τους ήταν θεοί, ο Δίας κι ο Ερμής. Ο ιερέας του Δία έφερε στεφάνια να τους στεφανώσει και ταύρους για να τους προσφέρει θυσία. Ο Παύλος κι ο Βαρνάβας αντέδρασαν με οργή: “Τι είναι αυτά που κάνετε; Άνθρωποι σαν εσάς είμαστε κι εμείς. Ήρθαμε να σας βγάλουμε από την πλάνη των ειδώλων και να σας δείξουμε τον αληθινό Θεό. Είναι ο ζωντανός Θεός, που δημιούργησε τον ουρανό και τη θάλασσα”. Το πλήθος απογοητεύθηκε. Στο μεταξύ είχαν έρθει Ιουδαίοι από το Ικόνιο και την Αντιόχεια καταδιώκοντας τους Αποστόλους. Όρμησαν πάνω τους με πέτρες και λίγο έλειψε να τους σκοτώσουν. Η θέση των Αποστόλων ήταν και πάλι πολύ δύσκολη.

29. Ευτυχώς οι Χριστιανοί των Λύστρων τους περιποιήθηκαν κι ο Θεός τους βοήθησε να συνέλθουν. Λίγο αργότερα έφυγαν για τη Δέρβη. Αφού κήρυξαν κι εκεί τον λόγο του Θεού, ξαναγύρισαν στις πόλεις Λύστρα, Ικόνιο και Αντιόχεια, στήριξαν τους αδελφούς στην πίστη και χειροτόνησαν πρεσβυτέρους σε κάθε εκκλησία. Πέρασαν ξανά από πόλεις της Πισιδίας και της Παμφυλίας, την Πέργη και την Αττάλεια, και τέλος έφτασαν στην Αντιόχεια της Συρίας, την πόλη απ’ όπου είχαν ξεκινήσει παραδομένοι στη Χάρη του Θεού για το έργο που τώρα ολοκλήρωσαν.

30. Στην Αντιόχεια συγκέντρωσαν την Εκκλησία και διηγήθηκαν σε όλους όλα τα θαυμαστά που είχε κάνει ο Θεός στο ταξίδι τους. Αυτή ήταν η πρώτη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου, που διήρκεσε πολλά χρόνια κι έγινε με τεράστια δυσκολία, αν λάβουμε υπόψη μας ότι εκείνη την εποχή τα ταξίδια γίνονταν κυρίως με τα πόδια από δρόμους δύσβατους και επικίνδυνους. Στην Αντιόχεια από τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των πιστών και των Αποστόλων, προέκυψε ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε αρκετά την πρώτη εκκλησία. Θα έπρεπε όσοι εθνικοί γίνονται Χριστιανοί να τηρούν τις Εντολές και τον Νόμο των Εβραίων; Άλλοι έλεγαν ναι κι άλλοι όχι. Αποφασίστηκε λοιπόν να πάνε ο Παύλος με τον Βαρνάβα στα Ιεροσόλυμα και να συζητήσουν με τους άλλους Αποστόλους, ώστε να πάρουν μια κοινή απόφαση.

rito10

Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122