Η Μονή είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Θαρρενό στο χωριό των Λαέρμων στη Ρόδο. Πρόκειται για βυζαντινό πετρόκτιστο οικοδόμημα με σχήμα σταυρικό το οποίο εντυπωσιάζει κάθε προσκυνητή και επισκέπτη.
Μέχρι το 1916 η Μονή παρέμενε χωρίς μοναχούς και το 1989 ο Ηγούμενος κ. Αμφιλόχιος Τσούκος και νυν Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, ίδρυσε την αδελφότητα του Θαρριού.
Η Μονή είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Θαρρενό.
Η αρχιτεκτονική του ναού περιλαμβάνει 6 φάσεις και η αγιογράφηση του 4 φάσεις. Από τη βυζαντινή εκκλησία σώζεται μόνο το καθολικό.
Είσοδος στη Μονή.
Εσωτερικό του Καθολικού.
Δεσποτικός Θρόνος.
Ψαλτήρι.
Η μεγαλοπρεπής και σεβασμία εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Θερρενού.
Η σημαντικότερη τοιχογραφία του Ναού εκτείνεται από το Ιερό μέχρι τον Τρούλο. Στην κορυφή εικονίζονται ο Παντοκράτορας και στους δυο ομόκεντρους κύκλους οι άγγελοι προσκυνούντες στο Θρόνο.
Τοιχογραφίες από μεταγενέστερη φάση εικονογράφησης.
Στο προαύλιο της Εκκλησίας έχουν επισκευασθεί και επεκταθεί παλαιά οικήματα, τα οποία σήμερα αποτελούν το Ηγουμενείο, την Τραπεζαρία, το μαγειρείο, τον ξενώνα καθώς και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Θάρρι».
Εξωτερική άποψη.
Λίγο έξω από την παραδοσιακή είσοδο του περίβολου της Μονής, υπάρχει πηγή με το νερό της να είναι αγίασμα που χαρίζει δροσιά στους προσκυνητές.
Στα περίχωρα του μοναστηριού υπάρχουν τα παρεκκλήσια του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Νεκταρίου.
Όσοι επισκέπτονται τη Μονή αμέσως γεύονται την ευλογία του Ταξιάρχη και γαληνεύουν από τις φυσικές ομορφιές του τοπίου του Θαρριού.
Οι πατέρες της Μονής διακρίνονται για τη ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία τους. Καθημερινά πλήθος κόσμου επισκέπτεται τη Μονή για να προσκυνήσει τον Ταξιάρχη και να θαυμάσει τα μεγαλεία του Θεού.
''Ταις του Ταξιάρχη Μιχαήλ πρεσβείαις, Χριστέ ο Θεός, ελέησον ημάς''.