Πανοραμική άποψη του Λουτρακίου και της διώρυγας της Κορίνθου από τη Μονή Οσίου Παταπίου.
Εξαιρετική η θέα προς το Λουτράκι από τη Μονή του Οσίου Παταπίου. Σε πρώτο πλάνο η Μονή του Προφήτη Ηλία.
Το Λουτράκι όπως φαίνεται από τον περιφερειακό δρόμο που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από 3 περίπου χρόνια.
Στην παραλία του Λουτρακίου
Ο καταρράκτης - όαση δροσιάς- στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί προς Περαχώρα και λίμνη Ηραίου.
Το Λουτράκι είναι φημισμένη λουτρόπολη αναγνωρισμένη από το 1925 και αποτελεί ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Είναι γνωστό για τα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά του, καθώς και το φυσικό του περιβάλλον. Βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο και είναι η έδρα του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη. Απέχει 84 χλμ. από την Αθήνα και 4 χλμ. από την Κόρινθο. Ο πληθυσμός του φτάνει τις 11.500 κατοίκους
Το κέντρο ποσιθεραπείας Λουτρακίου.
Διακοσμημένο με ψηφιδωτά του Στέφανου Ξενόπουλου το εσωτερικό του κέντρου το κέντρο ποσιθεραπείας Λουτρακίου.
Πρώτη έγγραφη αναφορά για τα νερά του Λουτρακίου βρίσκουμε στα «Ελληνικά» του Ξενοφώντος. Το αρχαίο όνομα «Θέρμες» η πόλη το οφείλει στην Θερμία Αρτέμιδα, προστάτιδα των ιαματικών πηγών.
Η εξωτερική πισίνα των ιαματικών λουτρών της δημοτικής επιχείρισης Λουτρακίου
Οι καινούριες εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών της δημοτικής επιχείρισης Λουτρακίου.
Ο αρχαίος Δίολκος «δούλεψε» από το 680 π.Χ. έως το 820 μ.Χ. Το συνολικό του μήκος εκτιμάται στα 8 χιλιόμετρα. Εδώ το καλά διατηρημένο κομμάτι στη Σχολή Μηχανικού.
Ο τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος φαίνεται ότι ήταν αυτός που, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα, κατασκεύασε τον πλακοστρωμένο δρόμο μέσω του οποίου τα πλοία -φορτωμένα σε τροχοφόρα οχήματα (ολκούς νεών)- μεταφέρονταν από τη μια θάλασσα στην άλλη.
Οι αρχαίοι Έλληνες όχι μόνο γνώριζαν γεωγραφία και είχαν αντιληφθεί τη σημασία του να αποφεύγεις τον περίπλου ολόκληρης της Πελοποννήσου, αλλά κατάφεραν να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν ένα τεράστιο έργο που προκαλεί το θαυμασμό ακόμα και σήμερα
Τμήμα του Δίολκου βρίσκεται κοντά στην είσοδο της διώρυγας της Κορίνθου.
Η Μονή του Οσίου Παταπίου, 14 χλμ. από το Λουτράκι, σε υψόμετρο 700 μ. θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της περιοχής.
Το ασκητήριο του Οσίου Παταπίου είναι σπήλαιο διαστάσεων 8,0 Χ 4,5 μ. βρίσκεται βορειοδυτικά του καθολικού της Μονής και διαθέτει Ιερό Βήμα και Πρόθεση λαξευμένα στο βράχο.
Στη μονή του Οσίου Παταπίου περισσότερες από 35 μοναχές υποδέχονται καθημερινά πλήθος γυναικών που προσκυνούν το σκήνωμα του Οσίου ελπίζοντας να ελεηθούν με το αγαθό της γονιμότητας.
Το ιερό λείψανο έχει τοποθετηθεί σε ειδική ξύλινη κατασκευή αριστερά και στο βάθος της σκήτης.