Φωτοθήκη
Άγιον Όρος
Εκδηλώσεις
Ποικίλα Θέματα
Τέχνη - Πολιτισμός - Παράδοση
Πανηγύρεις
Ιεραποστολή
Μουσεία - Αρχαιολογικοί Χώροι - Αξιοθέατα
Θρησκευτικά δρώμενα
Χριστιανικοί Ναοί & Μονές
Φύση
Ασπρόμαυρες Φωτογραφίες
Αρχιτεκτονική, Κτίρια & Μνημεία
Διακονήματα στην ΙΜΜΒ
Ταξιδεύοντας
Επιστήμη και Τεχνολογία
Κοινωνία - Οικονομία - Περιβάλλον
Αγία και Μεγάλη Σύνοδος

Μετά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν, τα Λείψανα του Αγίου καθώς και την Ιερά Εικόνα του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Όρους των Ελαίων».

Αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων έτοιμα να αποδώσουν τιμές στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης και Στρατηγό τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, έτοιμο να συνοδεύσει και αυτό την εικόνα και τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης.

Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Δημητρίου και της επέτειο για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Ιερείς με την Εικόνα του Αγίου Δημητρίου κατά την έξοδο από τον Ναό για τη λιτανεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Λίγες πόλεις έχουν τόσο στενή σχέση με τον προστάτη Άγιο τους όπως έχει η Θεσσαλονίκη με τον Άγιο Δημήτριο. Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας και Μυροβλύτης, καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη από αριστοκρατική οικογένεια.

Παναγία «του Όρους των Ελαιών» – προερχόμενη από τον τόπο όπου η Παναγιά τρεις ημέρες πριν την Κοίμηση της, πήρε το μήνυμα από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ

Κλήρος και Λαός κλείνουν ευλαβικά το γόνυ τους ενώπιον του Αγίου και τον συνοδεύουν κατά την λιτάνευση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Άγιος Δημήτριος θεωρείται προστάτης και πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Με τη βοήθεια του Αγίου η πόλη σώθηκε πολλές φορές από τις επιδρομές των Αβάρων, των Σλάβων και των Βουλγάρων. Οι υπερασπιστές της διηγούνταν πολλές φορές ότι έβλεπαν έναν πολεμιστή πάνω στο άλογο του να προχωρεί μπροστά στα πλήθη και να καταδιώκει με το ξίφος του τους εχθρούς.

Οι ιεροψάλτες, οι οποίοι δια ύμνων αναπέμπουν ευχαριστία και δοξολογία στον προστάτης της Θεσσαλονίκης.

Αναμένοντας τα Ιερά για να λάβουν την ευλογία και την χάρη του Αγίου, της Κυρίας Θεοτόκου και του Τιμίου Σταυρού.

Οι ιερείς φέρουν άμφια κόκκινα, το χρώμα των μαρτύρων, καθώς το αίμα τους χύθηκε για την αγάπη του Χριστού.

Πλήθος κόσμου ακολουθεί τα ιερά, η ευσέβεια και η πίστη, παρά τις δυσκολίες και την εποχή, είναι δείγμα και ελπίδα, ότι τίποτα δεν έχει χαθεί...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ημέρα της γιορτής του Αγίου, στις 26 Οκτωβρίου 1912, ο ελληνικός στρατός μπήκε νικητής στη Θεσσαλονίκη ελευθερώνοντας την από τους Τούρκους, δείγμα ότι ο Άγιος για άλλη μία φορά είχε φροντίσει τον λαό του Θεού....

Παιδιά από τα σχολεία της πόλης αποδίδουν με τον δικό τους τρόπο τιμές προς τα ιερά σεβάσματα της πίστεως μας.