Καταλωνία: τεράστιος ο θαυμασμός για την Ελλάδα!

Ο Καταλανός τραγουδοποιός Josep Tero (Τζουζέπ Τέρο), γνωστός την πρωτοβουλία που πήρε – μέσω του Κοινοβουλίου της Καταλωνίας – ώστε η πατρίδα του να ζητήσει «συγνώμη» από το Άγιον Όρος, στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στην ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, μιλά για τη συνεργασία του με Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Νένα Βενετσάνου, ο Χρήστος Τσιαμούλης και η Μαρία Φαραντούρη και αποκαλύπτει ότι αυτή την περίοδο ετοιμάζει έναν καινούριο δίσκο με ποιήματα του Καβάφη, που έχει μελοποιήσει ο ίδιος.

Δεν παραλείπει επίσης να μιλήσει για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο και εκφράσει την εκτίμησή του για την Μπαρτσελόνα που έβρισκε ανέκαθεν τον τρόπο να «αναμιγνύει» τον πολιτισμό με τον αθλητισμό.

Θυμίζουμε ότι η καταλανική κυβέρνηση, ως συμβολική αποζημίωση των καταστροφών που οι Καταλανοί είχαν προκαλέσει στο Άγιον Όρος στις αρχές του 14ου αιώνα, χρηματοδότησε την αναστήλωση του σκευοφυλακίου της Μονής Βατοπαιδίου. Περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή, που πήρε ο Τζουζέπ Τέρο σε συνεργασία με τον ποιητή Κάρλες Ντουάρτε, μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://bit.ly/1aTDChd

Ο Τζουζέπ Τέρο μιλά επίσης για την ελληνοκαταλανική φιλία και το θαυμασμό που τρέφουν οι Καταλανοί για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την ελληνική μουσική και το θέατρο.

Για τον Τζουζέπ Τέρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ:  https://www.pemptousia.gr/author/josep-tero-tragoudopios/


Ευχαριστούμε για τη βοήθεια την Martine Periquet, μέλος της «Ελληνοκαταλανικής Φιλίας», που βοήθησε τα μάλα – σε ρόλο διερμηνέα – στη διεξαγωγή της συνέντευξης.