Προσβάσιμη σελίδα για τα άτομα με μερική ή ολική τύφλωση
Α-
Α+

Χοσάφι (αλάδωτο)

Γαστρο(Α)νομία - 18 Δεκεμβρίου 2020
 Καίτη Μαντζαρίδου

Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα μουσκεύουμε στο νερό για 2 ώρες. Βράζουμε τα υπόλοιπα υλικά, και προς το τέλος προσθέτουμε τα μουσκεμένα δαμάσκηνα. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10´ λεπτά. Σερβίρουμε το χοσάφι κρύο.

500 γρ. ξερά γλυκά δαμάσκηνα 100 γρ. ξερά ξινά δαμάσκηνα 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό 1 πορτοκάλι κομμένο στα οκτώ 100 γρ. ξερά βερίκοκα 100 γρ. ξανθές σταφίδες 1 κομμάτι κανέλα 5 γαρύφαλα 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ φλούδα λεμονιού

Πηγή: Από το βιβλίο της Καίτης Μαντζαρίδου, «Νέα νηστήσιμα φαγητά και γλυκά», έκδ. Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015, http://www.vatopedi.gr/ekdoseis-immb/54490/


Valid CSS! Valid HTML!