Ο Αυγερινός… μια ιστορία για τον αυτισμό και την αγάπη

 
Παιδικά / Ιστορίες και Παραμύθια

aygerinos_titlos

Από τις εκδόσεις «Θύρα» μόλις κυκλοφόρησε ένα “παιδικό” εικονογραφημένο βιβλίο, το οποίο όμως πρέπει να το διαβάσουν οι μεγάλοι και, κυρίως, οι γονείς. Αν και ο υπότιτλος χαρακτηρίζει με άμεσο τρόπο το περιεχόμενο της πραγματικής ιστορίας που αφηγείται η κ.Μαρία Κασαμπαλάκου, ιστορία της ίδιας της της ζωής και της οικογένειάς της, η ανάγνωσή της αφήνει μια απέραντη ελπίδα εξαιτίας του φωτός της αγάπης που εκπέμπεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

aygerinos_mesaΓράφει η κ. Κασαμπαλάκου για το υπέροχο δώρο που της χαρίστηκε, τον γιο της: «Πιο υπέροχη όμως η …«ιδιότητά» του . Αυτή η ιδιότητα ακριβώς με φέρνει σήμερα μπροστά σας. ή Μάλλον η αγάπη μου γι΄ αυτήν! Δεν θα άλλαζα τον γιο μου με κανένα φυσιολογικής ανάπτυξης παιδάκι… Μ΄ αυτό το «παραμύθι», που είναι ένα μικρό κομμάτι της δικής μας ιστορίας, θέλησα να σας μιλήσω… Να σας πω το μυστικό μου: όλα είναι δυνατά! Οι δυσκολίες συμβαίνουν για να αφυπνιστούμε. Να απαλύνουμε τις ψυχές μας, να δούμε το μεγαλείο της αλήθειας που μας περιβάλλει. Να εκτιμήσουμε τη ζωή και τα δώρα της…».

Κι αφού διαβάσουν οι γονείς πρώτα το βιβλίο, ας καθίσουν να το διαβάσουν μαζί με τα παιδιά τους. Πολύ περισσότερο αν υπάρχει ένα παιδί «ιδιαίτερο» μέσα στην σχολικό τμήμα όπου αυτά φοιτούν.

aygerinos_poem

Στην αφήγηση παρεμβάλλονται στίχοι βγαλμένοι από την καρδιά της μητέρας, του πατέρα και του μικρού Αυγερινού.

augerinos_mesa2

 

 

Το βιβλίο της Μαρίας Κασαμπαλάκου «Ο Αυγερινός. Μια ιστορία για τον αυτισμό και την αγάπη», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα με εικονογράφηση από τη συγγραφέα και τον σύζυγό της Γιώργο Φιωτάκη.

 

 

 

 

pemptousia_athos