Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

 
Παιδικά / Μαθητική Δημιουργία

Μια καλή απασχόληση, και διδακτική-εκπαιδευτική συνάμα, είναι ένα βιβλίο χειροτεχνίας ή μάλλον μια χειροτεχνία σε μορφή βιβλίου με τον τίτλο «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ». 20 φύλλα μεγέθους Α4 προσφέρονται έτοιμα για χρωματισμό και περιμετρικό κόψιμο των εικόνων που περιέχουν. Κάποια από αυτά απαιτούν την κατασκευή τρισδιάστατων μικρών σπιτιών, που θα συνθέσουν ένα μικρό χωριό, τη Βηθλεέμ. Κι άλλα φύλλα θα δώσουν τη δυνατότητα να κατασκευάσεις τη Φάτνη του Χριστού.

bethlehem_athos_poli

Υπάρχουν και χρωματιστές σελίδες, που υποδεικνύουν τα πιο κατάλληλα χρώματα για τις φιγούρες και τα κτίρια. Ακολουθούν 5 διπλωμένα μεγάλα φύλλα, μεγέθους Α2, με τα σκηνικά που θα βοηθήσουν στη σύνθεση της κατασκευής της Βηθλεέμ. Έτσι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι που θα σε κάνει να ζήσεις πιο έντονα τα Χριστούγεννα.

fatni_athos

Η έκδοση είναι δίγλωσση· ελληνική και αγγλική.

Για παιδιά νηπιακής και πρωτοσχολικής ηλικίας είναι απαραίτητη η βοήθεια ενός μεγαλυτέρου στην τελική σύνθεση της κατασκευής. Αυτή η συνεργασία όμως, έχει μόνο θετικά να προσφέρει, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.

bethlehem_athos

 

Το έργο είναι της κ.Κατερίνας Δανδουλάκη Χιόνη, με εικονογράφηση του Σπύρου Γούση. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Άθως-Παιδικά».

Για να δείτε περισσότερα, κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.