Στην Κόρινθο

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back_1646. Από την Αθήνα ο Παύλος έφυγε για την Κόρινθο, πόλη πλούσια και πολυάνθρωπη αλλά και πολύ αμαρτωλή. Έμεινε εδώ πολύν καιρό, σχεδόν δεκαοχτώ μήνες. Έζησε στο σπίτι του Ακύλα, ενός Ιουδαίου από τον Πόντο, και της γυναίκας του, Πρίσκιλλας, που ήταν σκηνοποιοί. Εργαζόταν στο εργαστήριό τους κι έβγαζε το ψωμί του. Συγχρόνως κήρυττε στους Ιουδαίους και τους εθνικούς και πάρα πολλοί πίστευαν και γίνονταν Χριστιανοί. Μάλιστα μια νύχτα σε όραμα του παρουσιάστηκε ο Κύριος και του είπε: “Μη φοβάσαι. Κήρυττε το ευαγγέλιο και μη σωπαίνεις. Εγώ είμαι μαζί σου και κανείς δεν θα σου κάνει κακό. Έχω πολύ λαό σ’ αυτήν την πόλη”.

47. Από την Κόρινθο ο Παύλος έστειλε επιστολές, που έγραψε ο ίδιος, προς τους Χριστιανούς άλλων πόλεων. Τα κυριότερα σημεία αυτών των επιστολών μπορούμε να πούμε ότι είναι τα εξής: “ Όλοι οι πιστοί είμαστε ζωντανά μέλη του σώματος της Εκκλησίας, της οποίας κεφαλή είναι ο Χριστός. Κάθε μέλος, κάθε πιστός, ενωμένος με τον Χριστό ζωογονείται με τη Χάρη Του. Όλοι οι Χριστιανοί, όπως τα μέλη ενός σώματος, ας συνδέονται μεταξύ τους με την αγάπη. Δεν πρέπει ο ένας να φθονεί ή να κάνει κάτι κακό σε βάρος του άλλου. Κάθε Χριστιανός έχει την προσωπικότητά του, τη θέση του, την αποστολή που πρέπει να εκπληρώσει. Μεταξύ μας ας αλληλοβοηθούμαστε. Πάνω απ’ όλες τις αρετές είναι η αγάπη, που όπως μας είπε ο ίδιος ο Χριστός, την οφείλουμε ακόμα και στους εχθρούς μας”.

48. Παρόλο που ο Απόστολος Παύλος ήταν φιλάσθενος – ταλαιπωρούνταν από κάποια ασθένεια την οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά ο ίδιος σε πολλά σημεία των επιστολών του αναφέρεται σ΄ αυτήν – δεν ησύχαζε για πολύν καιρό στο ίδιο μέρος. Η έγνοια του ήταν να τρέξει από πόλη σε πόλη για να κηρύξει παντού τον λόγο του Θεού. Αυτή ήταν η αποστολή, που του είχε αναθέσει ο ίδιος ο Κύριος. Κι ο Παύλος θα αγωνιζόταν γι’ αυτήν την αποστολή ως την τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής του.

rito_16Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122