Πώς ζωγραφίζει ένα παιδί 5 ετών στα εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης;

16 Νοεμβρίου 2012

Και μετά από 7 χρόνια;

Τι προτείνει;

Κοσμάς Νομικός

Έκθεση Ζωγραφικής με έργα παιδιών αφορμή τα παραμύθια των αδελφών Grimm ξεκινά την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και διαρκεί έως τις 2 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.) και η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συνέδεσαν τη θεματολογία παραμυθιών των αδελφών Grimm με τα Κυριακάτικα εικαστικά εργαστήρια «Zoom στην Τέχνη» που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την 1η έκδοση των παραμυθιών των Grimm και τα 20 χρόνια αφήγησης της Σάσα Βούλγαρη, διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αφήγηση σειράς παραμυθιών για παιδιά «Τα παραμύθια των αδερφών Grimm και τα ελληνικά αδερφάκια τους!»

Σάσα Βούλγαρη

Στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης παιδιά 5-9 ετών απέδωσαν ζωγραφικά το κάθε παραμύθι, αναβιώνοντας ήρωες χρωματιστούς.

Όλα τα έργα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός δίωρου εργαστηρίου.

Στον ίδιο χώρο, παιδιά 11-13 ετών που συμμετέχουν στα 8μηνης διάρκειας εργαστήρια του Μουσείου για 6 συνεχή χρόνια, προτείνουν ένα διαφορετικό εικαστικό αποτέλεσμα.

Η ομαδική-εγκατάσταση, σχεδόν τρισδιάστατων έργων, βασίζεται και πάλι στα παραμύθια, παρουσιάζει τις προσωπικές εικαστικές επιλογές και τον εσωτερικό πλούτο κάθε παιδιού, που αποκαλύπτονται όταν του δίνεται η δυνατότητα έκφρασης μέσω της τέχνης.

Κατερίνα Χουζούρη