«Συμπόσιο Φλωρόφσκυ» στο Πρίνστον

3 Δεκεμβρίου 2012

Διοργανώνεται στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2013 το τρίτο ετήσιο «Συμπόσιο Φλωρόφσκυ», με θέμα: «Τι είναι η Βίβλος; Η πατερική δογματική διδασκαλία για την Αγ. Γραφή». Το Συμπόσιο αυτό είναι γνωστό για το υψηλό επιστημονικό του επίπεδο και τη βαθιά ευαισθησία με την οποία προσεγγίζονται θέματα πνευματικού και θεολογικού ενδιαφέροντος. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο προσελκύει  τόσο μεγάλο αριθμό καταξιωμένων ερευνητών, κληρικών, μεταπτυχιακών φοιτητών, ιεροσπουδαστών και πιστών από όλο τον κόσμο.

Στόχος του φετινού Συμποσίου είναι η μελέτη του δόγματος της Αγίας Γραφής στη σύγχρονη θεολογία και οι ρίζες του στην Πατερική παράδοση (ελληνική, λατινική και ανατολική), εγχείρημα που είχε οραματιστεί ο κορυφαίος θεολόγος του 20ού αι. π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ. Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον του Συμποσίου δεν πρόκειται να περιοριστεί απλώς στις ιστορικές χρήσεις της Αγ. Γραφής ή τις διάφορες ερμηνευτικές μεθόδους που κατά καιρούς αναπτύχθηκαν, αλλά στην ίδια τη φύση της Αγίας Γραφής και τη θέση της στο σύνολο της δημιουργίας, της θείας οικονομίας, της αποκάλυψης και της ιστορίας της σωτηρίας. Το συμπόσιο διοργανώνεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογική Ένωση του Πανεπιστήμιο Πρίνστον «π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ» και το Σχολείο της Χριστιανικών Κλίσεων και Ιεραποστολής του Θεολογικού Σεμιναρίου στο Πρίνστον.

Aνάμεσα στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια π. John McGuckin, ο συγγραφέας π. Patrick Henry Reardon, η καθηγήτρια του Θεολογικού Σεμιναρίου του Πρίνστον Kathleen McVey, ο καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας Paul Blowers, ο διδάσκων Φιλοσοφία και Θρησκεία στην Ακαδημία Philips Michael Legaspi, ο αναπληρωτής καθηγητής Καινής Διαθήκης στο Θεολογικό Σεμινάριο του Πρίνστον George Parsenios και πολλοί άλλοι νεότεροι επιστήμονες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.princeton.edu/~florov/patristic_symposium.html