Εθνική αγωνία για τη Θράκη

5 Απριλίου 2013

Στις 30.3.2013  στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με θέμα: «Εθνική αγωνία και συναγερμός για τη Θράκη μας». Τα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου μπορούν να συνοψισθούν στα εξής :

Η συμβίωση του χριστιανικού και του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης μας κινδυνεύει μόνο από την διείσδυση και την παρεμβολή της Τουρκίας που επιχειρεί εδώ και δεκαετίες να υποκινήσει μειονοτικό ζήτημα. Ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής έχει ξεφύγει από τα διεθνή προξενικά πλαίσια και πρέπει να ελεγχθεί, να περιοριστεί και, εφόσον αυτό δεν επαρκέσει, η Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει την απομάκρυνσή του.

thraki

Στον τομέα της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει να προωθηθεί η Πομακική γλώσσα και η γλώσσα των Ρομά στις δύο αντίστοιχες εθνοτικές ομάδες και να πάψει να τους διδάσκεται υποχρεωτικά η Τουρκική, παρά μόνο εθελουσίως, καθώς αυτό συμβάλλει στον εκτουρκισμό τους.

Γενικότερα, πρέπει να προωθηθεί η ουσιαστική εκμάθηση της Ελληνικής ταυτόχρονα με τις τοπικές διαλέκτους, με τη δημιουργία δημόσιων σχολείων στα Πομακοχώρια,  ως στοιχείο ενσωμάτωσής των κατοίκων τους στην ελληνική κοινωνία.

Να πάψει η χρησιμοποίηση της διδασκαλίας της μουσουλμανικής θρησκείας να είναι το προπέτασμα για τον εκτουρκισμό και την ανάπτυξη ανθελληνισμού στους μουσουλμάνους.

Να εκπονηθεί άμεσα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη και να δοθούν κίνητρα για πολυτεκνία και για παραμονή εκεί του Χριστιανικού πληθυσμού, ιδίως των νέων.

Η συζητούμενη Ειδική Οικονομική Ζώνη περικλείει σοβαρούς κινδύνους για τη συγκεκριμένη ακριτική περιοχή μας και πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Εξάλλου, οι Θρακιώτες πρέπει να αφήσουν την μεμψιμοιρία τους και όσοι εγκαταλείψαν την Θράκη μας, να επαναδημοτεύσουν εκεί και να επανεγγραφούν στους πρώην Δήμους τους, ώστε να εκλέγονται Θρακιώτες βουλευτές που θα αγωνίζονται για τα πραγματικά δίκαια της Θράκης και την ελληνικότητά της.

Να διατηρηθεί και παρά την οικονομική κρίση, η Ελληνική στρατιωτική αποτρεπτική ικανότητα και ετοιμότητα στη Θράκη και στο Αιγαίο και να σταλεί ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την ΄Αγκυρα για την καθολική αντίδραση της Ελλάδος σε κάθε στρατιωτικό επιθετικό εγχείρημα της Τουρκίας.

Τέλος, ζητείται επιτέλους η δραστική αύξηση του ενδιαφέροντος και της προτεραιότητας της Ελληνικής Πολιτείας για την κατάσταση στη Θράκη, καθώς η κατά καιρούς αδιαφορία, ολιγωρία και λανθασμένες επιλογές διαδοχικών Ελληνικών Κυβερνήσεων, έχουν επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση στην περιοχή, προσφέροντας ευκαιρίες για ευόδωση του στόχου του εκτουρκισμού της και της σταδιακής αυτονόμησης και εντέλει απόσπασής της από τον εθνικό και κρατικό κορμό μας.

Οι ΄Ελληνες Θρακιώτες με την υποστήριξη όλου του Ελληνισμού αναλαμβάνουν αγώνα για όλα τα παραπάνω και απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία και τα όργανά της στη Θράκη. Επιθυμούμε καλή γειτονία με τον Τουρκικό λαό και την Τουρκία, σεβόμαστε τις θρησκευτικές, γλωσσικές και εθνοτικές επιλογές των κατοίκων της Θράκης μας, επιδιώκουμε την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, αλλά διατρανώνουμε αδιαπραγμάτευτα την Ελληνικότητα της Θράκης απέναντι σε κάθε ξένη διεκδίκηση, επιβουλή ή εσωτερική υπονόμευση.

Πηγή: http://www.thrakikh-estia.gr