Απόψε το τραγούδι θα ’ναι σαν προσευχή

20 Ιουνίου 2013

 Εκδήλωση με τίτλο «Απόψε το τραγούδι θα ’ναι σαν προσευχή»  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου. Αφορμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου δίσκου ακτίνας (CD) του Χρυσόστομου Σταμούλη με τίτλο «Αγάπη σ΄ αγαπάω». Η εκδήλωση διεξήχθη  στο χώρο του Terra Antiqua Μουσείο Art Cafe, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εν μέσω του  αιθρίου των γλυπτών, του βαρύνοντος ίσκιου  των πλατάνων και του ασφυκτικά γεμάτου αύλειου χώρου.

stamls

Ο Χρυσόστομος Σταμούλης απέδωσε τα κείμενα των Καλίλ Γκιμπράν, Μάνου Χατζιδάκι,  Τάσου Λειβαδίτη,  Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη,  Όσκαρ Ουάϊλντ, της Κικής Δημουλά που περιλαμβάνει η έκδοση του CD ενώ η Μελίνα Κανά και ο Απόστολος Ρίζος ερμήνευσαν τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου. Η βραδιά είχε και άλλες εκπλήξεις στο β μέρος οι δύο καλλιτέχνες  ερμήνευσαν  επιτυχίες δικές τους και άλλων. Η καθάρια και αληθινή φωνή της Μελίνας ήταν ένα απ τα αξεπέραστα της βραδιάς.

kana2

Μαζί τους ήταν οι δεξιοτέχνες Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και τα κρουστά και Δημήτρης Λάππας στις κιθάρες και το μπουζούκι. Στη συναυλία συμμετείχε η Χορωδία Νέων και η Παιδική Χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης την διδασκαλία της οποίας έχει η  Ιωσηφίνα Κατωφλίδου. Να σημειώσουμε ότι θα ακολουθήσει περιοδεία του σχήματος σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με τη συμμετοχή και του Γεράσιμου Ανδρεάτου, ενός εκ των βασικών ερμηνευτών της έκδοσης.

kana3

Ένα ακόμα πολιτισμικό παρών του Χρυσόστομου Σταμούλη, μια ακόμα ανάσα ελπίδας για την απούσα αγάπη. Πάλι πέρας κόπου, πάλι αρχής ταξείδιον σε μια πορεία συνάντησης με τον άλλον, για μια αγαπητική ποιότητα ζωής. Είναι σαφές πως δεν θα ηρεμήσει ο Χρυσόστομος Σταμούλης αν δεν μας πληροφορήσει καλά για το «Ούτως ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον». Μέσα και απ΄ αυτή την δημιουργία του μπορούμε να δούμε την άγρυπνη ματιά του στον πολιτισμό της σάρκωσης.

Βασίλειος Χάδος